Management Video

VIDEO: Agilitate sau putere, cele două căi de a reuși în criză

14 aug. 2020 < 1 min

VIDEO: Agilitate sau putere, cele două căi de a reuși în criză

Reading Time: < 1 minut

Există două modalități de a reuși în criză: a deveni mai agil sau mai puternic în piață, spune Adrian Stanciu, Associate Dean for Knowledge & Leadership, MSM România în această intervenție din seria „Leadership in times of crisis”.

„Există două feluri de a reacționa la astfel de presiuni. O cale este de a deveni mai flexibil și mai agil, fapt ce prezintă oportunități, dar și riscuri. Altă cale este de a deveni mai puternic din perspectiva poziției pe piață. De exemplu, să-ți folosești rezervele de cash pentru ca să-i îngropi pe competitorii pe care criza i-a prins mai nepregătiți decât pe tine. Să cumperi astfel de jucători slăbiți la preț foarte bun, ca să-ți creezi o poziție dominantă pe piață. Opțiunea aceasta este posibilă pentru cei pe care criza i-a prins într-o situația favorabilă, de putere financiară”, arată Adrian Stanciu.

Astfel, în această perioadă vom vedea ambele fenomene: companii puternice, cu resurse, care vor merge pe direcția de scalare a businessului, dar și companii noi, mai mici sau mai agile, care vor explora și exploata breșe de sistem.

Discuția face parte din seria “Leadership in times of crisis, lansată în luna martie de Maastricht School of Management (MSM) România.

Mai jos găsiți întreaga intervenție a lui Adrian Stanciu despre cele două modalități principale de a reuși în criză.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: