Lifestyle Stiri

Violonistul Roman Kim şi dirijorul Tiberiu Soare pe scena Ateneului Român

21/10/2016 2 min read

Violonistul Roman Kim şi dirijorul Tiberiu Soare pe scena Ateneului Român

Reading Time: 2 minute

Fundația Principesa Margareta a României organizează a noua ediție a Concertului Regal de strângere de fonduri, pe 25 octombrie 2016, la Ateneul Român.  Violonistul Roman Kim și Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, condusă de Tiberiu Soare, susțin un concert eveniment în beneficiul programului Tinere Talente. În debutul concertului, Principesa Moștenitoare Margareta va da citire mesajului prilejuit de aniversarea Majestăţii Sale Regelui Mihai I, la împlinirea vârstei de 95 de ani.

Evenimentul are loc în prezenţa membrilor Familiei Regale, respectiv Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria.

Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România, cu o istorie de nouă ani. Fundația Principesa Margareta a României continuă astfel tradiția Familiei Regale de a susține și promova cultura și talentul românesc. În fiecare an, de ziua Regelui Mihai I, acest grandios eveniment aduce pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mobilizează fonduri pentru a susține tinerii artiști talentați din țara noastră.

Invitatul special al concertului de anul acesta, Roman Kim, este unul dintre cei mai apreciați violoniști ai tinerei generații, un muzician cu o tehnică perfectă. La numai 25 de ani, este comparat de critici cu genialul Niccolo Paganini, prin prisma talentului, creativității și a realizărilor sale remarcabile. Roman Kim nu este numai un virtuoz al viorii, ci și compozitor și inventator, reimaginând maniera în care arta muzicală se poate dezvolta în era tehnologiei.

Renumitul dirijor Tiberiu Soare va conduce pentru a treia oară Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României în cadrul Concertului Regal, acesta dedicându-se în fiecare an selecției și pregătirii celor mai talentaţi tineri muzicieni din România.

Fondurile strânse prin sponsorizari și donații la Concertul Regal din 25 octombrie 2016 vor sprijini o nouă generație de bursieri, prin programul naţional Tinere Talente. În decursul a 9 ani, Fundația Principesa Margareta a României  a investit aproape 1.000.000 Eur în viitorul artistic al României. Peste 250 de artiști aflați la început de drum, care provin din familii modeste, au fost susținuți cu burse, mentori și promovare și au reușit astfel performanțe extraordinare pe plan național și internațional.  Programul Tinere Talente a fost recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România la Gala Societății Civile, edițiile din 2013 și 2015. 

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă