Brand Focus Tech

VoiceNews, platforma de știri accesibilă prin orice dispozitiv smart

28 oct. 2019 2 min

VoiceNews, platforma de știri accesibilă prin orice dispozitiv smart

Reading Time: 2 minute

În contextul în care tot mai mulți utilizatori români se orientează către dispozitive smart, Voicenews, proiect dezvoltat de echipa Europa FM, prin Digital News Innovation Fund (DNI) al Google, oferă știri verificate din surse de încredere, accesibile de pe calculator, mobil, smartTV, smart speaker sau orice alt dispozitiv smart care poate fi controlat prin voce. În cel mult 5 minute, oricine poate avea acces la un sumar audio de cel mult 1-2 paragrafe și un titlu mereu informativ.

Proiectului i-au fost aduse îmbunătățiri în ultimul an astfel încât, cu ajutorul AI, sunt livrate informațiile rezumate cu ajutorul unei voci prietenoase, știrile fiind grupate pe regiuni sau domenii de interes.

Voicenews este potrivit celor care nu găsesc timp pentru a consulta mai multe surse în vederea unei informații complete și verificate, astfel că jurnaliștii din spatele platformei filtrază informația pentru a oferi într-un singur loc fix acea sursă care vine cu informația corectă, completă și mai ales verificată.

Platforma aduce “news for the new generation” și poate fi accesată pe www.voicenews.ro, prin intermediul aplicației pentru Android, IOS, Smart TV, în Google Home – Smart Speaker & Home Assistant. “Buletinul de știri” poate fi controlat vocal și direct de pe desktop sau mobil prin intermediul browserului Google Chrome.

Soluțiile tehnice au fost dezvoltate cu ajutorul echipei de programatori BlackBullet.

“Implementarea pe Google Home a fost mai mult decât o provocare din punct de vedere al tehnologiei, astfel încât redarea știrilor pe astfel de dispozitive să fie simplă din punct de vedere al utilizatorului, iar în prezent îmbunătățim în permanență acest process pe baza feedabckului celor care aleg să utilizeze platforma încă de la început”, a declarat Mădălin Staniu, Managing Partner, BlackBullet – On Target Digital Solutions.

Pentru o pronunție cât mai fidelă și corectă în limba română, VoiceNews.ro a semnat un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, specialiștii de aici punând bazele unui motor TTS (Text To Speech) – Romanian TTS. Astfel, știrile pot ajunge la utilizatori mai rapid, fiind eliminat practic timpul necesar înregistrărilor într-un studio. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: