Stiri

Xiaomi depășește Apple și devine al doilea producător de telefoane mobile la nivel mondial

16 iul. 2021 < 1 min

Xiaomi depășește Apple și devine al doilea producător de telefoane mobile la nivel mondial

Reading Time: < 1 minut

Xiaomi a depășit Apple și a devenit al doilea producător de telefoane mobile la nivel mondial, în al doilea trimestru al lui 2021, potrivit unui raport al Canalys. Tot în acest timp, vânzarea telefoanelor mobile a crescut cu 12%, datorită redeschiderii economiilor și accesului la vaccin.

Pe primul loc se situează Samsung cu 19% din telefoane vândute, urmat de Xiaomi cu 17% și Apple cu 14 procente. Pe următoarele poziții se situează companiile chinezești Oppo și Vivo, ambele cu câte 10 procente.

Xiaomi a fost înlăturat de pe lista neagră a Departamentului Apărării din Statele Unite, compania nefiind catalogată ca ”o companie militară comunistă chineză”.

Creșterea este importantă pentru compania chineză. În timp ce Apple a raportat doar o creștere de 1 procent, Xiaomi a raportat o creștere de 83 de procente față de anul trecut.
Vânzările au crescut spectaculos cu 300% în America Latină, 150% in Africa și 50% în vestul Europei. Compania este recunoscută pentru vânzarea telefoanelor din categoria mid-range, dar prioritatea pentru acest an este creșterea vânzărilor dispozitivelor high-end cum ar fi Mi 11 Ultra.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: