Companii Stiri

Zboruri de o jumatate de secol

1 apr. 2015 2 min

Zboruri de o jumatate de secol

Reading Time: 2 minute

Ieri, 31 martie, s-au implinit 50 de ani de la primul zbor KLM pe ruta Amsterdam – Bucuresti. Cu aceasta ocazie, compania aeriana a pregatit o serie intreaga de surprize dulci si cadouri promotionale pasagerilor care au calatorit cu KLM, dar si o oferta speciala de pret pe ruta aniversara: Bucuresti – Amsterdam de la 109 euro, valabila incepand cu data de 31 martie si pana pe 2 aprilie, cu posibilitatea de calatorie intre 20 aprilie – 31 mai 2015. Rezervarile se pot face pe site-ul www.klm.ro sau la agentiile de turism.

KLM a sarbatorit anul trecut in octombrie, 95 de ani de activitate, fiind cea mai veche companie aeriana care opereaza sub acelasi nume inca de la inceput. Compania a fost fondata in 1919 pe 7 octombrie de catre Albert Plesma. Din anul 1970 uniformele echipajului de zbor au aceeasi culoare, design-ul fiind schimbat in 2010 de catre Mart Visser. Primul zbor KLM a avut loc la 17 mai 1920, iar primul pilot KLM a fost Jerry Shaw care a zburat de la aeroportul Croydon, Londra spre Amsterdam si a transportat doi jurnalisti britanici.

In 2004, Air France si KLM au format alianta Air France KLM, rezultand astfel cel mai puternic grup aviatic european, bazat pe doua brand-uri si hub-uri puternice: aeroportul Schiphol din Amsterdam si aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

In Olanda, KLM cuprinde esentialul Grupului KLM, care include KLM Cityhopper, transavia.com si Martinair.

KLM este membru al aliantei globale SkyTeam, oferind clientilor o retea de zboruri globala.

In prezent, KLM transporta pasageri si marfa in peste 90 de destinatii din intreaga lume si ofera locuri de munca la 33000 de persoane din intreaga lume.

Conform site-ului FlightStats.com, KLM a fost in 2014 cea mai punctuala companie aeriana din lume. Peste 88% dintre zborurile KLM au decolat si aterizat la timp.

Totodata, KLM a fost declarata cea mai sigura companie aeriana din Europa in anul 2014, de catre centrul german de evaluare a companiilor aeriene, JACDEC.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: