Companii Stiri

Zentiva anunță achiziționarea afacerii Alvogen din Europa Centrală și de Est

25/10/2019 < 1 min read

author:

Zentiva anunță achiziționarea afacerii Alvogen din Europa Centrală și de Est

Reading Time: < 1 minut

După integrarea echipelor Creo Pharma din Marea Britanie și Solacium Pharma din România, grupul Zentiva își continuă extinderea geografică completându-și portofoliul de medicamente generice și OTC prin achiziționarea operațiunilor companiei Alvogen pe teritoriul Europei Centrale și de Est.

Se preconizează că tranzacția se va încheia în perioada ianuarie-martie 2020, în așteptarea aprobărilor specifice, suma acordului nefiind precizată. În comunitatea Zentiva sunt așteptați peste 1.000 de noi colegi din echipa ECE Alvogen.

“Odată cu cedarea operațiunilor din Europa Centrală și de Est, putem să ne concentrăm pe creșterea și expansiunea strategică în alte zone. Prin achiziții și parteneriate solide în Asia și continuarea investițiilor în medicamente biosimilare prin Alvotech, companie a grupului, putem să ne continuăm creșterea și să stabilim standardele unei platforme globale”, a declarat Robert Wessman, CEO, Alvogen.

Lactacyd, Persen sau EuBiotic sunt doar câteva branduri din portofoliul Alvogen ECE pentru care compania este recunoscută drept lider pentru 14 piețe, dintre care Rusia, România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și piețe din regiunea balcanică.

La nivel global, Zentiva a mai anunțat achiziționarea unei unități de producție în Ankleshwar, India.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă