Business Companii Stiri

Zentiva, creștere cu 16% a cifrei de afaceri

1 mai 2020 < 1 min

Zentiva, creștere cu 16% a cifrei de afaceri

Reading Time: < 1 minut

Zentiva România anunță o cifră de afaceri în creștere cu 16% în 2019 față de anul precedent până la o valoare de 535,4 milioane lei, și un profit de 46,34 milioane lei. Producția a ajuns 105 milioane de unități comerciale (reprezentând peste 3 miliarde de unități galenice), cu 4 milioane de cutii mai mult decât în 2018. De asemenea, producătorul de medicamente anunță că a investit aproximativ 25 milioane lei  în echipamente noi și în modernizarea capacităților existente, în special pentru zonele de fabricație Peleți și Soluții Injectabile. A investit și în echipamente de laborator și în alte zone de fabricație. Peste 50% din producție este realizată pentru export, în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Cehia și altele.

Zentiva are o prezență majoră în domenii terapeutice cheie precum cardiologia, gastroenterologia, urologia, terapia durerii și sistemul nervos.

Zentiva România este parte a Grupului european Zentiva, unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa. Grupul deține unități de producție la București și la Praga. Fabrica Zentiva din România funcționează neîntrerupt din 1962, de la fondarea sa. În prezent, Zentiva România este cel mai mare producător de generice cu prescripție de pe plan local, în volume vândute.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: