Opinii

3 abilități „soft” ce pot fi îmbunătățite cu ajutorul limbilor străine

26 ian. 2021 2 min

3 abilități „soft” ce pot fi îmbunătățite cu ajutorul limbilor străine

Reading Time: 2 minute

Ceea ce noi numim „soft skills” sunt, de fapt, abilitățile non-tehnice ale unui individ, care țin de atitudinea și de comportamentul acestuia. Pentru a dobândi eficiență la locul de muncă, indiferent care este acesta, este nevoie ca angajatul să aibă aceste abilități bine conturate.

De Delia Dragomir

Învățarea unor limbi străine poate să consolideze aceste necesități. Iată care sunt 4 „soft skills” pe care un angajat le poate îmbunătăți învățând o limbă străină.

Abilitățile de Comunicare

Orice tip de organizație care vrea să obțină rezultate remarcabile trebuie să se asigure că există o comunicare eficientă atât între aceasta și publicurile cărora se adresează, cât și între colegii de muncă. Conform publicației Workforce, 60% dintre companii nu au o strategie pe termen lung pentru comunicarea din interiorul organizației. Lipsa unei bune comunicări la nivel organizațional poate să aibă efecte asupra workflow-ului.

Mai mult, prin intermediul acestei abilități, fluxul de informații, mai ales de la o cultură la alta, crește asigurând un schimb eficient de cunoștințe și o continuă dezvoltare.

Lucru în echipă

Individualitatea oamenilor nu poate fi considerată un lucru rău, însă ceea ce contează atunci când faci parte dintr-o organizație este să știi să cooperezi și să faci echipă cu ceilalți colegi. Ba mai mult, există și numeroase beneficii ale lucrului în echipă. Această abilitate este benefică atât pentru tine, cât și pentru business-ul respectiv. Un studiu realizat de Samuel R. Sommers, în cadrul Universității Tufts, sugerează că expunerea la diversitate poate să schimbe modul în care gândești.

Astfel, în cazul în care colegii de muncă sunt și din afara țării, nu trebuie să neglijezi lucrul în echipă. Învață limba străină comună, pentru a purta constant conversații și pentru a îndeplini task-urile împreună, chiar și de la distanță.

Abilitățile de ascultare

În cazul în care interacțiunea de la locul de muncă se face și cu persoane din afara țării, este necesar să știi diverse limbi străine pentru a înțelege și pentru a conversa. Învățarea constantă este un proces de dezvoltare a vocabularului, dar și a atenției. Tocmai pentru că în felul acesta cunoști noi termeni, ai o atenție sporită atunci când asculți anumite informații, în vederea asimilării lor. Exercițiul acesta îmbunătățește aceste abilități, benefice pentru dezvoltarea personală și profesională.

Dacă angajații tăi mai au de lucru pentru îmbunătățirea acestor abilități, poți să investești și să-i ajuți să învețe anumite limbi străine. Astfel, poți folosi o platformă de agile learning. Acest tip de platformă vine în ajutorul oamenilor dintr-o organizație, oferind un program personalizat pentru aceștia. În funcție de limbile străine pe care e nevoie să le învețe, ei își pot alege atât timpul, cât și locul de desfășurare a acestor studii. În felul acesta, nu vor pierde din valorificarea potențialului pe care îl au.

Mai mult, există și calculatoare de costuri prin intermediul cărora poți vedea în timp real investiția pe care trebuie să o realizezi, în funcție de obiectivele pe care le ai pentru echipa ta.

Învățarea unor limbi străine contribuie la dezvoltarea vocabularului, lucru esențial pentru multe alte abilități. Este vital ca angajații să se poată descurca din ce în ce mai bine în organizație, iar locul de muncă să fie mediul lor de dezvoltare.

Delia Dragomir este Co-Fondator Eucom Business Language, companie de training de limbi străine în format B2B.

Foto: © Undrey | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: