Companii Stiri

Achizitie pe piata farmaceutica

2 mart. 2015 < 1 min

Achizitie pe piata farmaceutica

Reading Time: < 1 minut

Compania farmaceutica Mylan a finalizat preluarea diviziei de medicamente mature si generice de marca a companiei Abbott Laboratories pe pietele dezvoltate din afara Statelor Unite ale Americii.

Foto: © Artisticco Llc | Dreamstime.com

Ca urmare a acestei tranzactii Abbott a primit 110 milioane de actiuni din Mylan N.V., reprezentând 22% din totalul de actiuni, restul de 78% dintre acestea fiind detinute de actionarii anteriori ai Mylan Inc., actuala companie Mylan N.V.

Mylan Inc. si divizia de medicamente mature si generice de marca a companiei Abbott din pietele dezvoltate din afara Statelor Unite ale Americii au fost reorganizate sub entitatea Mylan N.V., o noua companie cu sediul in Olanda. Mylan N.V. va fi condusa de echipa executiva a fostei companii Mylan Inc. Compania va fi prezenta pe piata Nasdaq sub simbolul MYL.

Portofoliul companiei Mylan include aproximativ 1.400 de medicamente generice precum si o componenta de medicamente originale. De asemenea, compania detine o gama extinsa de terapii antiretrovirale, de care aproximativ 40% dintre pacientii cu HIV/ SIDA din tarile în curs de dezvoltare beneficiaza. Mylan este unul dintre cei mai mari producatori de substante farmaceutice active si in prezent distribuie produse in aproximativ 145 de tari. www.mylan.com.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: