Companii CSR Stiri

Joburi pentru 10 milioane de tineri

20 mart. 2018 2 min

Joburi pentru 10 milioane de tineri

Reading Time: 2 minute

Vodafone a lansat programul internațional „Alege-ți viitorul”, care-și propune să ofere îndrumare în carieră în economia digitală și acces la cursuri pentru un număr de 10 milioane de tineri din 18 țări, inclusiv România.

Programul se bazează pe portalul „Future Jobs Finder„, disponibil în 10 limbi, inclusiv în română, care oferă tinerilor posibilitatea să-și formeze noi abilități și să găsească oportunități de angajare în domenii ale economiei digitale. Pentru dezvoltarea platformei, Vodafone a lucrat în ultimul an cu psihologi specializați, consultanți în domeniul carierei și furnizori de programe de formare profesională.

După accesarea platformei, urmează o serie de scurte teste psihometrice pentru a identifica aptitudinile și interesele fiecărui utilizator, apoi să le organizeze pe categorii, într-o listă de joburi specifice economiei digitale. Al doilea pas constă în identificarea oportunităților de angajare disponibile pe piețele alese de utilizatori, inclusiv poziții locale și internaționale în cadrul Vodafone, acestea fiind integrate de platforma globală Indeed, cel mai mare motor de căutare de locuri de muncă din lume. Utilizatorii pot avea acces la cursuri online relevante pentru formarea de abilități digitale, multe disponibile gratuit. Prin completarea testelor, utilizatorii primesc și un rezumat al aptitudinilor și intereselor rezultate, pe care le pot include în CV sau când aplică pentru un loc de muncă.

Lansarea programului în România va fi promovată în cadrul unei campanii digitale care va încuraja tinerii să folosească platforma „Future Jobs Finder” pentru a găsi oportunități de carieră potrivite.

Grupul Vodafone va dubla în următorii cinci ani numărul oportunităților oferite persoanelor cu vârste sub 25 de ani care să le permită dezvoltarea profesională, urmând să ajungă la un total de 100.000 de tineri. Este cel mai mare angajament în domeniul formării și dezvoltării profesionale a tinerilor cu vârste între 14 și 25 de ani de la înființarea Vodafone, acum 33 de ani.

Programul „Alege-ți viitorul” a fost anunțat împreună cu rezultatele unui sondaj de opinie internațional, care ilustrează părerea tinerilor cu vârste între 18 și 24 de ani despre cât de pregătiți sunt să participe la economia digitală. Sondajul a fost efectuat de către YouGov la solicitarea Vodafone cu ajutorul a 6.000 de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani, din 15 țări, inclusiv România. Studiul arată că 67% dintre tineri au primit sfaturi de carieră insuficiente sau nu le-au primit deloc în perioada studiilor, sau după absolvirea școlii sau universității. Dintre cei care au primit sprijin legat de carieră pe perioada studiilor, doar 15% au spus că au beneficiat de sfaturi privind joburi ale viitorului, din domeniul digital, în timp ce 38% cred că suportul primit s-a concentrat doar pe rolurile non-digitale tradiționale. 22% au spus că sfaturile de carieră pe care le-au primit erau „depășite”. De asemenea, 56% dintre tinerii intervievați consideră că marea provocare a generației lor este găsirea oricărui tip de loc de muncă bine plătit și permanent, acest procent fiind mai mare în rândul tinerelor, de 64%. Dintre tinerii participanți la studiu, 23% par să-și fi pierdut încrederea și să se teamă că nu au abilitățile necesare pentru a-și asuma un rol în câmpul muncii, indiferent de cât de scăzute ar fi cerințele specifice acestuia.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: