Business Companii Tech

Amazon deschide un nou birou în România

19 mai 2021 2 min

Amazon deschide un nou birou în România

Reading Time: 2 minute

Amazon Web Services (AWS) inaugurează primul său birou în București. Noul birou face parte din investiția continuă a AWS în Europa Centrală și de Est, compania extinzându-și echipa care sprijină numărul tot mai mare de clienți și parteneri din România.

Account manageri, manageri de parteneri, arhitecți de soluții, precum și alte roluri de suport vor sprijini organizațiile românești de toate dimensiunile pe măsură ce fac tranziția către AWS.

Avira, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România, Bit Soft, BITSoftware, City Insurance, Enel România, Nova Power & Gas, Superbet, The Third Iteration, Thinslices, UiPath și multe altele se numără printre întreprinderile de top din România și startup-urile cu cea mai rapidă creștere care folosesc AWS.

Clienții români folosesc AWS pentru a rula o gamă completă de funcționalități, de la aplicații mobile, web și sociale, la medii de dezvoltare și testare, analize Big Data, aplicații de afaceri pentru întreprinderi, Internet of Things (IoT), inteligență artificială (AI) și machine learning (ML), precum și aplicații critice.

Al treilea centru Amazon din Capitală

Noul birou vine după lansarea Centrului de Dezvoltare AWS din 2018 și a Amazon CloudFront Edge Location din 2020 – ambele situate în București. Centrul de dezvoltare găzduiește echipele AWS care lucrează la tehnologii cheie pentru serviciul Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Amazon CloudFront este un content delivery network (CDN) rapid, care livrează în siguranță date, videoclipuri, aplicații și interfețe API către clienți la nivel global, cu o latență redusă și la o viteză de transfer rapidă.

„România dispune de resurse incredibile de talent și de profesioniști IT foarte bine pregătiți și creativi, care vorbesc multiple limbi străine și care dezvoltă aplicații software inovative. În plus, găzduiește multe companii românești importante și startup-uri cu o creștere rapidă, care deschid calea în domeniul inovării digitale”, a declarat Przemek Szuder, Lider AWS Europa Centrală și de Est. ”Având în vedere că București, Cluj-Napoca și Iași se numără printre centrele IT cu cea mai rapidă creștere din Europa, considerăm că România este o locație foarte bună pentru afaceri și dorim să continuăm extinderea prezenței locale.”

Migrația în cloud

Cu zeci de mii de Independent Software Vendors (ISVs) și Systems Integrators (SIs) din întreaga lume, partenerii AWS ajută companiile să își accelereze călătoria către cloud. Partenerii pot profita din plin de tot ceea ce oferă AWS, asigurându-le clienților lor suport comercial, tehnic, de marketing și de poziționare în piață.

Partenerii AWS din România, precum AllCloud, Bittnet, Dendrio, Endava și Evozon, lucrează cu întreprinderi, startup-uri și clienți din sectorul public, ajutându-i să migreze către AWS, să implementeze aplicații critice și le oferă acestora o gamă completă de servicii de monitorizare, automatizare și management pentru mediile lor cloud.

AWS sprijină dezvoltatorii din regiune, împreună cu AWS Training Partners, Bittnet și Fast Lane CEE, oferind cursuri de formare, atât în sala de clasă cât și în format digital. Instructorii din cadrul programului AWS Authorized Instructor Program oferă cursuri AWS Training Partner. Clienții AWS au avantajul de a-și îmbunătăți abilitățile tehnologice prin participarea la programele AWS Training, care sunt oferite de instructori având cunoștințe locale despre piață, cultură și mediul de lucru.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: