Oamenii Biz

Aurora Simionescu – Cercetător la Institutul Olandez pentru Cercetări Spațiale SRON

10 mai 2019 < 1 min

Aurora Simionescu – Cercetător la Institutul Olandez pentru Cercetări Spațiale SRON

Reading Time: < 1 minut

Este doctor în astrofizică și cercetător la Institutul Olandez pentru Cercetări Spațiale SRON. A fost anterior profesor asociat la Agenția Spațială Japoneză JAXA, fiind prima persoană din afara Japoniei numită în acest post. Spune despre ea că nu se potrivește cu imaginea tipică a unui cercetător cu ochelari de protecție și halat alb.

Născută la Brăila, Aurora Simionescu a studiat la Universitatea Jacobs, din Bremen, și și-a scris teza de doctorat în astrofizică la Institutul Max Planck pentru Fizică Extraterestră în Germania, după care s-a mutat la Universitatea Stanford din California, cu o bursă Einstein sponsorizată de NASA. A fost prima persoană nejaponeză numită profesor asociat la agenția spațială niponă JAXA.

În 2015, Aurora Simionescu era pe lista celor 100 de lideri ai inovației din Europa Centrală și de Est, în cadrul ediției a doua a proiectului New Europe, organizat de Res Publica alături de Visegrad Fund, Google și „Financial Times”. Astrofiziciana a făcut parte dintr-o echipă de cercetători care au putut observa pentru prima dată unul din filamentele de gaz care leagă roiurile de galaxii, filamente a căror existență fusese dedusă doar teoretic. Din septembrie 2018, își continuă activitatea în domeniul cercetărilor spațiale la Institutul Olandez pentru Cercetări Spațiale SRON. Este pasionată de călătorii, fotografie și dans.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: