Finanțe

Banca Transilvania va achiziționa cu 43 mil. euro Idea::Bank și celelalte companii cu brandul IDEA în România

iun. 2, 2021 2 min

Banca Transilvania va achiziționa cu 43 mil. euro Idea::Bank și celelalte companii cu brandul IDEA în România

Reading Time: 2 minute

Banca Transilvania va achiziționa acțiunile deținute de grupul polonez Getin Holding la Idea::Bank, Idea::Leasing și Idea::Broker de Asigurare. Valoarea tranzacției este de 213 milioane de lei (43 de milioane de euro).

Acordul de achiziție a fost semnat, iar până la primirea aprobării BNR și a Consiliului Concurenței entitățile IDEA își vor desfășura activitatea independent.

Companiile din România care sunt sub brandul IDEA înseamnă 2,85 miliarde lei active totale, peste 60.000 de clienți, 530 de angajați și 46 de unități, la finalul anului trecut.

Grupul Getin Holding este listat la Bursa din Varșovia și are activitate în retail banking, leasing, intermediere financiară, factoring și consultanță în Polonia, Ucrania și România.  

„Vedem achiziția Idea::Bank ca o nouă oportunitate pentru Banca Transilvania și pentru clienți. Dacă celelalte achiziții au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de inițiative de banking online. Ideea::Bank, ca parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa și dezvolta idei creative de soluții digitale pentru clienții de acum și pentru cei care vor veni. Mulțumim pentru încredere și colaborare top managementului Getin Holding Group și tuturor celor care au contribuit la succesul acestei tranzacții.”

Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație, Banca Transilvania

În această tranzacție, Barclays Bank Ireland PLC, Filip & Company, EY și Linklaters sunt consultanții Băncii Transilvania, iar Rothshild & Co., Sayenko Kharenko și Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, ai Geting Holding.

„Suntem mândri de ceea ce au realizat companiile noastre în România. Ca investitor străin,  Geting Holding este foarte bucuros că a contribuit la dezvoltarea economiei românești. Ca parte a filosofiei noastre, văzându-ne misiunea îndeplinită, suntem fericiți că activele din România vor face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, cel mai mare și mai dinamic jucător de pe piață.”

Piotr Kaczmarek, Director General Getin Holding

Banca Transilvania a făcut prima achiziție în 2015, Volksbank România, moment care a însemnat  cea mai mare tranzacție de pe piața bancară din România.

În 2018, banca a cumpărat Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing. Aceste achiziții au completat strategia de creștere și consolidare a cotei de piață BT, ducând – împreună cu creșterea organică – la ascensiunea băncii pe primul loc în sistemul bancar românesc.  Banca Transilvania înseamnă azi 3,2 milioane de clienți, peste 9.000 de angajați, 500 de sedii, dar și cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: