BizRemote by certSIGN

Bernabeu, Centenario și Maracana, în lupta împotriva COVID-19

29 mart. 2020 2 min

Bernabeu, Centenario și Maracana, în lupta împotriva COVID-19

Reading Time: 2 minute

Au găzuit unele dintre cele mai spectaculoase finale ale FIFA World Cup, dar acum Santiago Bernabeu, Centenario and Maracana luptă împotriva COVID-19. Unul dintre stadioane va fi transformat în spital, anunță FIFA.

Locul unde în 1982 se juca finala Campionatului Mondial de Fotbal, câștigată de Italia cu 3-1 împotriva Germaniei de Vest, va oferi spații de depozitare a medicamentelor și echipamentelor medicale.

Clubul Real Madrid a anunţat deja că la stadionul Santiago Bernabeu s-a deschis un centru de colectare şi distribuire către autorităţile sanitare a donaţiilor. Centrul va fi folosi ca depozit pentru donaţiile venite de la organiaţii şi firme, în special de la cele din domeniul sportiv.

Organizaţiile şi companiile pot dona bani şi obiecte care vor ajunge la Ministerul spaniol al Sănătăţii.

 

Construit special pentru prima ediție a campionatului mondial de fotbal din 1930, din Uruguay, Centenario a găzduit 10 din 18 meciuri, inclusiv ambele semifinale și finala câștigată de gaze. Acum, stadionul din Montevideo își va deschide porțile pentru persoanele fără adăpost care sunt vulnerabile din cauza crizei COVID-19.

Construit inițial pentru Cupa Mondială din 1950, Maracana a găzduit finala dintre Brazilia și Uruguay, pe care Brazilia a pierdut-o în fața a 200.000 spectatori (cel mai mare stadion al lumii după capacitate la acea vreme). Acum stadionul din Rio de Janeiro va fi folosit ca spital improvizat pentru pacienţii cu coronavirus

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: