Special

Biz face o incursiune in viitor

dec. 16, 2014 3 min

Biz face o incursiune in viitor

Reading Time: 3 minute

Dupa ce in anii trecuti am realizat editii speciale Biz in Bruxelles, Londra, New York & Silicon Valley si principalele 4 orase din Germania, in ianuarie echipa editoriala a revistei si-a mutat redactia in fascinantul Singapore pentru a realiza prima editie din 2015.

Orasul-stat asiatic are una dintre cele mai deschise si libere economii din lume. Ocupa locul 2 in Indexul global al libertatii economiei pe 2014 publicat de Banca Mondiala, fiind depasita doar de Hong Kong. Este cea mai prietenoasa tara din lume cu mediul de afaceri si are al treilea produs intern brut pe cap de locuitor.

Mai jos regasiti o parte din articolele din editia speciala Biz Singapore, unde veti regasi interviuri cu unii dintre cei mai importanti stategi financiari, investitori si antreprenori, oameni de lobby si miliardari, cu analisti si arhitecti care stiu cum va arata lumea de maine.

Vinnie LauriaInvestitii de milioane peste Pacific – In urma cu cinci ani, Vinnie Lauria pleca in excursie pentru a explora Asia. Astazi, americanul conduce unul dintre cele mai dinamice fonduri de tip venture capital din Singapore, pompand zeci de milioane de dolari in start-up-urile din regiune.

 

cover1-deschidereUn oras ca o companie – Englezul Chris Reed a venit in Singapore alungat de la Londra nu doar de vremea mohorata, ci si de atitudinea mediului de afaceri de acolo. Nici n-a pus bine piciorul pe aeroportul micului oras-stat din Asia si a fost impresionat.

 

dreamstime_s_20057375 (1)Romani in Singapore – Sunt romani, dar in Singapore nu conteaza de unde vii, ci numai unde vrei sa ajungi. Au muncit mult, au luptat cu o multime de provocari. Si-au testat adesea limitele. Si le-au depasit. Numai asa au reusit sa razbata pe una dintre cele mai competitive piete din lume.

 

poi kond changiAterizare in paradis – Daca intrebi orice singaporez care sunt simbolurile orasului, e imposibil sa nu mentioneze si aeroportul Changi, poarta de intrare in oras, un loc de care toti locuitorii sunt mandri si care este nu doar un simplu spatiu de zbor, ci parte integranta din Singapore.

 

mainCasa viselor – Fondurile de investitii sunt pregatite sa finanteze cu peste un miliard de dolari start-up-urile singaporeze. Guvernul a investit masiv in educarea tinerilor antreprenori Si a contribuit la dezvoltarea unor spatii de lucru pentru acestia. Sunt insa aceste eforturi suficiente pentru construirea noului Silicon Valley?

 

Lou Dela Pena-PublicisCreativitatea la stramtoare – Jucatorii globali din lumea advertisingului au gasit in Singapore cheia spre inima Asiei. Insa creativii de aici nu s-au multumit cu atat si au ambitii globale. Din afara, piata asiatica de publicitate poate parea traditionalista si reticenta la riscuri. Insa internetul si smartphone-urile au schimbat situatia si aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: