fbpx
BizRemote Finanțe

BizRemote: Calculează-ți bugetul personal ca să-ți prioritizezi mai eficient cheltuielile1 min

20/03/2020 < 1 min read

author:

BizRemote: Calculează-ți bugetul personal ca să-ți prioritizezi mai eficient cheltuielile1 min

Reading Time: < 1 minut

Pe ce venituri te mai poți baza în următoarele 12 luni? Cum vor fi ele influențate de situația actuală? Cât ai cheltuit în ultima lună “normală” și pe ce?

Sigur ai amânat până acum să calculezi corect și transparent cheltuielile pe care le faci lunar, să le compari cu veniturile și să vezi exact unde se duc banii. Situația actuală impune mai multă disciplină, iar calcularea bugetului personal este un pas important în stăpânirea situației.

“Asemeni unei pagini de Facebook, educația noastră financiară este un șir de poze cu pisici, cocteiluri și plaje însorite. Ce mai, stăm bine! Pe ultimul loc în Europa și pe locul 128 din lume la înțelegerea principiilor banilor și vieții. Educația financiară e despre viață, nu despre bani”, spune Adrian Asoltanie antreprenor și trainer independent de educație financiară pentru adulți și copii.

Pentru calcularea simplă a bugetului personal poți folosi fișierul Excel de mai jos. Completează casetele de culoare verde și tabelul va face singur calculele pentru tine. Este o radiografie clară a veniturilor și cheltuielilor tale. Calculează tot ce intră și iese pe 12 luni și vei avea imaginea completă a situației tale financiare.

Mai multe recomandări pentru gestionarea finanțelor personale în perioada actuală, în condițiile restricțiilor aduse de pandemia de CIVD-19 poți afla de aici.

Foto: © Arturs Budkevics | Dreamstime.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *