BizRemote by certSIGN

Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru coronavirus 

27 mart. 2020 < 1 min

Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru coronavirus 

Reading Time: < 1 minut

Premierul britanic Boris Johnson a fost testat pozitiv pentru coronavirus şi se află în autoizolare, dar va continua să conducă eforturile guvernului de combatere a pandemiei, informează Reuters, citat de Agerpres.

„În ultimele 24 de ore, am dezvoltat simptome uşoare şi am fost testat pozitiv la coronavirus”, a declarat Johnson, potrivit sursei citate. „Mă aflu acum în autoizolare, dar voi continua să conduc răspunsul guvernului prin videoconferinţă, în contextul luptei împotriva acestui virus”, a mai spus el.

Potrivit Reuters, lui Boris Johnson i s-a făcut testul chiar la Downing Street, reşedinţa premierului britanic.

Marea Britanie şi-a înăsprit abordarea faţă de epidemia de COVID-19 după ce estimarea iniţială privind numărul pacienţilor care vor avea nevoie de ventilaţie mecanică la terapie intensivă s-a dublat, după cum a explicat profesorul Neil Ferguson, expertul epidemiolog care a consiliat guvernul condus de Boris Johnson, transmite Reuters.

„Revizuirea a însemnat, practic, că procentul (estimat) de pacienţi ce vor necesita ventilaţie mecanică, care se poate face doar într-o secţie de terapie intensivă, în mare s-a dublat”, a afirmat Neil Ferguson, profesor de biologie matematică la Imperial College London, în faţa unei comisii parlamentare.

Estimările de terapie intensivă au fost iniţial prea optimiste, aşa încât au fost revizuite, pe baza diferitelor cercetări, inclusiv o analiză a evoluţiei epidemiei în Italia, a spus Ferguson.

Profesorul Ferguson a condus un studiu care a convins guvernul britanic să impună măsuri mai stricte pentru a limita epidemia de COVID-19, descriind scenariul cel mai grav cu sute de mii de decedaţi şi un sistem de sănătate copleşit de pacienţi grav bolnavi.

”Această strategie ce este adoptată acum credem că în unele zone din ţară va aduce secţiile de terapie intensivă foarte aproape de capacitate, dar aceasta nu va fi depăşită la nivel naţional”, a mai afirmat expertul britanic.

Credit foto: ID 155844270 © Kubajunek | Dreamstime.com

One Comment
  1. Val
    A scapat prcum camila prin urechile acului. Daca nu era Premierul Marii Britanii, putea sa dea coltul

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: