Companii Stiri Tech

Burse de 55.000 de euro pentru mediul universitar din zona de tehnologie

28 nov. 2020 2 min

Burse de 55.000 de euro pentru mediul universitar din zona de tehnologie

Reading Time: 2 minute

Industria IT susține mediul universitar cu sponsorizări de 55.000 de euro, pentru al treilea an consecutiv, prin intermediul proiectului Bursele ANIS. Companii de top din zona tech oferă sub forma de sponsorizare câte 5000 de euro cadrelor didactice tinere, pentru susținerea unor cursuri tehnologice inovatoare. În ediția din acest an au fost selectate 11 cursuri, ce vizează tehnologii precum Cybersecurity, Machine Learning, Artificial Inteligence, Big Data, Health Tech și Tech for All, propuse de asistenți sau lectori universitari, cu vârste cuprinse între 28 și 38 de ani, ce activează în universități prestigioase din România.

Prin intermediul acestui proiect, cadrele universitare tinere sunt încurajate să integreze cursuri și metode de predare inovative, proiecte care sunt recompensate cu sponsorizări în valoare de 5000 de euro fiecare, oferite de unele dintre cele mai mari companii tech din România.

„Aflat la a treia ediție, programul Bursele ANIS cunoaște deja aprecieri și un interes tot mai mare atât din partea cadrelor didactice, cât și a companiilor tech. Acest lucru ne onorează și, totodată, ne determină să lucrăm în continuare la dezvoltarea acestei direcții, de susținere și revigorare a sistemului educațional, care se află în strânsă legătură cu performanța industriei noastre. Felicităm încă o dată proiectele acestei ediții și le mulțumim tuturor cadrelor didactice care s-au înscris pentru eforturile și pasiunea de care dau dovadă în parcursul profesional”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv, ANIS.

Candidaturi de la 14 Universități

Bursele ANIS 2020 a înregistrat în total 36 candidaturi provenite din 14 universitati din intreaga țară, dintre are 11 au fost selectate, acestea încadrându-se în tehnologiile Cybersecurity – patru proiecte, Machine Learning – două proiecte, Artificial Intelligence – două proiecte și câte unul în categoriile Big Data, Health Tech și Tech for All. Cadrele didactice care au beneficiat de sponsorizări profesează în centre universitare precum Universitatea Politehnică Timișoara, Universitatea Politehnică București, Academia de Studii Economice București, Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, Universitatea din București sau Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: