fbpx
CSR

Burse pentru copii săraci prin Fundația UiPath2 min

18/04/2019 2 min read

author:

Burse pentru copii săraci prin Fundația UiPath2 min

Reading Time: 2 minute

Anunțul făcut de Daniel Dines, Co-fondator și CEO al UiPath, în cadrul evenimentului UiPath Together Paris, în legătură cu decizia companiei de a dona 1 milion de euro pentru lucrările de refacere a catedralei Notre Dame oglindește valorile UiPath, care derulează permanent inițiative cu impact social global, anunță compania, într-un comunicat de presă.

“Cu toții suntem conștienți că tragedii se petrec în fiecare colț al lumii, iar UiPath este o companie ce și-a asumat o misiune globală – aceea de a contribui la un viitor mai bun pentru fiecare cetățean al planetei,” a declarat, la Paris, Daniel Dines.

Până de curând, UiPath a făcut investiții semnificative în inițiative de educație – prin intermediul UiPath Academy, sute de mii de oameni din întreaga lume au avut și vor continua să aibă acces gratuit la instruire în domeniul automatizării, o realitate a lumii digitale în care deja trăim. 

Prin intermediul programului Academic Alliance, UiPath extinde colaborarea cu școli și universități din întreaga lume prin care punem la dispoziția elevilor și studenților din orice categorie socială instrumente educaționale care-i vor pregăti pentru locul de muncă automatizat al viitorului apropiat.

Independent de aceste proiecte, UiPath și-a asumat încă din 2018 misiunea de a susține pe termen lung copiii care se află în risc de sărăcie din România și India.

Prin intermediul Fundației UiPath, o organizație non-profit fondată de UiPath România, compania va susține copiii din comunitățile sărace din România și India să aibă un viitor mai bun prin acces la educație de calitate, cu sprijinul tehnologiei. Bugetul Fundației pentru 2019 este de 2 milioane de dolari (60% din partea UiPath și 40% donație privată din partea fondatorilor companiei).

O echipă de profesioniști condusă de Raluca Negulescu coordonează implementarea primului proiect al Fundației care abordează integrat nevoile copiilor afectați de sărăcie și scalarea inițiativei la nivel global.

În 2019, 140 de copii (11-16 ani) din familii sărace din București, Cluj, județele Galați și Vaslui vor primi pachete integrate de sprijin (burse, materiale educaționale, servicii medicale, îmbrăcăminte și alimente) pentru a accesa programe educaționale menite să-i pregătească pentru viitor. Până în 2025, Fundația își propune să transforme viața a 500.000 de copii.

În paralel, continuăm să fim sensibili la situațiile de criză ce se întâmplă în fiecare regiune unde UiPath este prezentă. Peste 2500 de profesioniști lucrează pentru UiPath – în 32 de birouri în 20 de țări.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *