Finanțe Stiri

Cardul face lumină în economie

21 iul. 2017 2 min

Cardul face lumină în economie

Reading Time: 2 minute

8 din 10 români sunt de părere că pot lupta împotriva economiei gri cu ajutorul plăților electronice. Soluția pe care ei o văd este acceptarea, la scară largă, a plăților cu cardul. Ar putea fi acesta un mod de a lupta contra economiei nefiscalizate.

4 din 5 respondenți își doresc să plătească mai des cu cardul, ca soluție de a combate economia subterană, în timp ce jumătate dintre aceștia cred că ar trebui introdusă obligația de a deține un terminal POS pentru comercianți. 8 din 10 români sunt de părere că economia subterană poate fi combătută și prin solicitarea chitanței. Sunt doar câteva dintre concluziile studiului „Percepția asupra economiei gri în România” comandat de MasterCard și realizat de Ipsos.

„Marea majoritate a românilor sunt conștienți de impactul negativ pe care îl are economia gri asupra finanțelor publice și, automat, asupra nivelului de trai. Ei își doresc să ajute autoritățile publice să lupte împotriva economiei subterane și consideră că plățile electronice sunt un mod prin care pot limita efectele economiei nefiscalizate. Astfel, ei vor să plătească mai des cu cardul. Și, ca să poată face acest lucru, ei își doresc mai multă transparență atât din partea autorităților, cât și din partea comercianților”, a spus Cosmin Vladimirescu, General Manager la MasterCard România.

Studiul s-a desfășurat în România, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, Serbia, Slovacia și Slovenia. A fost realizat prin intermediul unui chestionar online, pe un eșantion de 806 de respondenți, cu vârste cuprinse între 15 și 64 ani, în luna februarie.

Credit foto: © Kantver | Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: