Analize Management

Cât plătesc companiile pentru monitorizarea angajaților care lucrează remote

21 mai 2020 2 min

Cât plătesc companiile pentru monitorizarea angajaților care lucrează remote

Reading Time: 2 minute

Cererea pentru serviciile de monitorizare a angajaților care lucrează la distanță a crescut de trei ori de la impunerea pe scară largă a restricțiilor de circulație din cauza pandemiei de COVID-19, spune Dave Nevogt, cofondator și CEO al Hubstaff, companie care dezvoltă software în domeniu.

Potrivit datelor analizate de Atlas VPN, în medie, managerii plătesc lunar 7 dolari pentru fiecare angajat monitorizat, dar cele mai ieftine servicii de profil, oferite de Workpuls, costă doar 4,8 dolari pe lună, în timp ce, pentru 5 dolari, puteți avea acces la planul Bronze al EmpMonitor. La polul opus se află Teramind, ale cărui prețuri pornesc de la 65 de dolari pe lună pentru grupuri de cinci angajați.

Conform analizei Atlas VPN, soluțiile optime sunt oferite de Desktime și Hubstaff, cu 7 dolari/angajat/lună și doar puțin mai scump este serviciul oferite de ActivTrak, la 7,2 dolari/angajat/lună.

Ce se monitorizează

Analiza Atlas VPN a studiat și serviciile oferite în cadrul planului lunar de monitorizare și a constatat că, deși prețurile sunt destul de apropiate, funcționalitățile oferite diferă mult și unele sunt extrem de intruzive.

Poate cel mai important serviciu oferit de companiile de monitorizare a angajaților este calcularea unui scor al productivității. Hubstaff, de exemplu, calculează acest scor în funcție de cât de des angajatul tastează ceva sau mișcă mouse-ul.

Desktime măsoară eficiența muncii prin împărțirea site-urilor vizitate și a aplicațiilor folosite în trei categorii: neproductive, productive și neutre. Iar ActiveTrak și Teramind le permit chiar angajatorilor să blocheze accesul angajaților la anumite site-uri și servicii.

Altă funcție populară este captura automată de ecran, prin care managerii pot obține imagini cu ce se întâmplă pe ecranul angajaților prin selectarea anumitor ore din zi.

Cinci dintre cele șase servicii analizate de Atlas VPN oferă informații detaliate despre site-urile vizitate sau aplicațiile folosite de angajați, în timp ce Teramind furnizează chiar și statistici privind folosirea rețelelor sociale.

Jumătate dintre serviciile incluse în analiză oferă urmărirea automată a timpului în care un angajat realizează anumite sarcini, iar Teramind și EmpMonitor le oferă managerilor acces la istoricul de navigare pe internet al angajaților, precum și înregistrarea a tot ce se tastează pe computerul oferit de companie. Mai mult, ActivTrak permite managerului să vadă ce fișiere primește sau trimite angajatul.

Ilustrație: © Feodora Chiosea | Dreamstime.com

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: