Antreprenori by eMAG

Categoria grea in antreprenoriat

14 mai 2014 2 min

Categoria grea in antreprenoriat

Reading Time: 2 minute

Oglina, oglinjoara, cine este cel mai bun antreprenor din tara? Raspunsul la aceasta intrebare va fi dat la finele primei editii a programului “Entrepreneur Of The Year”, singura competitie antreprenoriala organizata la nivel global, care a fost lansata astazi si in Romania. Competitia se deruleaza in acest an in 145 de orase din 60 de state si acopera mai mult de 94% din economia globala. La finele competitiei se va acorda la nivel local titlul de “Entrepreneur of the Year”, castigatorul din Romania urmand sa participe la finala mondiala a competitiei, ce are loc in fiecare an la Monte Carlo, in cadrul “World Entrepreneur Of The Year”.

 

“Prin lansarea in Romania a programului ‘Entrepreneur of the Year’ EY Romania recunoaste eforturile si realizarile extraordinare ale antreprenorilor romani si ofera astfel acestora oportunitatea de a intra in competitie alaturi de antreprenori din intreaga lume pentru titlul de ‘World Entrepreneur Of The Year’, in cel mai amplu si mai prestigios proiect global de business adresat antreprenorilor”, spune Bogdan Ion, Country Managing Parter la EY Romania.

 

Prin lansarea in Romania a programului, EY isi propune sa puna in valoare povestile de succes ale antreprenorilor romani si capacitatea acestora de a depasi dificultatile pentru a atinge succesul, incurajand astfel dezvoltarea activitatii antreprenoriale din Romania si a unui mediu antreprenorial dinamic. Programul “Entrepreneur Of The Year” a fost demarat de compania de consultanta si audit financiar Ernst & Young in anul 1986, in SUA. Din 1993 competitia se deruleaza si in alte state, iar din anul 2000, se acorda, la Monte Carlo titlul “World Entrepreneur Of The Year”. Competitia atrage in fiecare an mai bine de 5.000 de antreprenori din toate colturile lumii.

 

Antreprenorii romani, care isi doresc sa se inscrie in competitie trebuie sa stie ca procesul de inscriere a inceput tot de astazi si aceasta se poate face prin simpla completare a unui formular online, pe site-ul EY Romania. Pentru selectarea castigatorului competitiei din Romania s-a format un juriu independent, care va examina fiecare aplicatie pe baza a sase criterii: spiritul antreprenorial, performanta financiara, directia strategica, impactul asupra comunitatii, capacitatea de inovare si integritatea personala. Juriul concursului “Entrepreneur Of The Year” este format din antreprenori si profesionisti dedicati antreprenoriatului: Stefania Eugenia Popp (Director Executiv la Junior Achievement Romania),  Mihai Marcu (Presedinte al Medlife), Iulian Stanciu (Director General la eMag), Cornel Marian (Managing Partner al fondului de investitii Oresa Ventures) si Omer Tetik (Director General la Banca Transilvania). Pe langa premiul Entrepreneur Of The Year, in Romania se vor acorda inca doua premii: Social Entrepreneur Of The Year si Emerging Entrepreneur Of The Year.

Foto: Dreamstimedreamstime_m_3349640

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: