Marketing

Ce urmăresc românii pe Netflix?

11 dec. 2017 2 min

Ce urmăresc românii pe Netflix?

Reading Time: 2 minute

Serialele SF precum ”The OA” sau ”The Mist”, dar și comediile ”You Me Her”, ”Friends from College” sau ”Big Mouth” sunt printre favoritele românilor, conform datelor analizate de Netflix. ”Stranger Things 2” a fost serialul urmărit cel mai rapid în 2017. Ziua în care s-a făcut cel mai mult streaming a fost 29 octombrie, respectiv în weekendul în care a fost lansat noul sezon din serial.

Anul acesta, abonații Netflix au urmărit peste 140 de milioane de ore de seriale, filme, documentare sau stand-up comedy pe zi – ceea ce echivalează cu aproximativ 1 miliard de ore pe săptămână.

Românii sunt la fel de captivați de lumea minunată a poveștilor și a divertismentului TV. Cercetările anterioare realizate de Netflix în rândul utilizatorilor platformei au relevat că binging-ul a intrat deja în obișnuință și că oamenii au dezvoltat comportamente de consum noi și interesante la nivel global. Primul studiu dedicat utilizatorilor din România oferă date de actualitate și statistici inedite.

Binging-ul este definit de utilizatori ca sesiuni în care vizionează între 2 și 6 episoade la rând. Cu toate acestea, unele seriale sunt atât de iubite de membri, încât aceștia urmăresc un sezon întreg în 24 de ore de la momentul lansării pe platformă.

Alte statistici: un membru din România a văzut filmul War of the Worlds cu Tom Cruise și Dakota Fanning de nu mai puțin de 179 de ori în 2017. De asemena, românilor le plac filmele și serialele cu suspans, având în vedere că printre titlurile preferate se numără și ”House of Cards” sau ”Narcos”.

Top 10 seriale devorate în 2017 (urmărite mai mult de două ore pe zi) 

 1. Suburra: Blood on Rome
 2. The Keepers
 3. The OA
 4. 13 Reasons Why
 5. Marvel’s Iron Fist
 6. Cable Girls
 7. The Mist
 8. Fauda
 9. Santa Clarita Diet
 10. El Chapo

Top 10 serialele savurate (urmărite mai puțin de două ore pe zi) în 2017

 1. Big Mouth
 2. Neo Yokio
 3. The Crown
 4. Friends from College
 5. White Gold
 6. Dear White People
 7. Disjointed
 8. You Me Her
 9. Frontier
 10. Dear White People

Cu peste 109 milioane de abonați din 190 de țări și peste 140 de milioane de ore de seriale și filme, Netflix este cea mai mare televiziune prin internet din lume.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: