Lifestyle

Ce venituri generează piața balneo & spa din România?

5 iun. 2019 < 1 min

Ce venituri generează piața balneo & spa din România?

Reading Time: < 1 minut

Peste 1,8 milioane de turiști au cheltuit mai mult de 288 de milioane de euro pe tratamente si terapii balneare în stațiunile de gen din România, potrivit estimărilor Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Piața balneo & spa din România a generat în 2018 o cifră de afaceri de aproximativ 314 milioane de euro. Prețul mediu al unui sejur de sănătate este de 797 de lei/persoană. Voucherele de turism au adus un plus important în creșterii pieței de sănătate, recuperare și prevenție din România. Pe segmentul de relaxare, peste 780.000 de oameni au investit peste 25,9 milioane de euro pentru starea lor de bine.

Anul trecut, piața spa din România a crescut cu aproximativ 10% față de 2017, când totalul acesteia a fost de 24,4 milioane de euro, dintre care 8,8 milioane euro provin din terapii spa de relaxare (nu sunt incluse terapiile pentru slăbire – masaje anticelulitice sau alte terapii de beauty).

„Piața de balneo și SPA este o piață a bucuriei și a sănătații, este o piață unde oamenii vin să învețe sau să reînvețe ce este fericirea”, a declarat Sergiu Neguț, om de afaceri, business angel și curator de start-up-uri, în cadrul evenimentului #InfuziadeBusiness, organizat de OPTBR și despreSpa.ro.

Foto: © Albertshakirov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: