Lifestyle Stiri

Cel mai mare festival cultural la start

11 sept. 2018 2 min

Cel mai mare festival cultural la start

Reading Time: 2 minute

Luni, 10 septembrie, a început cea de-a VII-a ediție a Festivalului Strada de C’Arte 2018, care se va încheia duminică, 23 septembrie, după ora 20.00. Evenimentul este organizat de Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” în parteneriat cu Fundația Universitară „Carol I” și Muzeul Național al Literaturii Române.

Inițiativa scoate în stradă cele șapte arte pentru a se întâlni cu un public larg, indiferent de vârstă sau venituri. În tot acest interval, participanții vor putea vizita o serie de expoziții printre care ,,Eroinele României Mari. Destine din Linia Întâi” și ,,Marele Război – un pas către Marea Unire”, vor putea participa la dezbateri, lecturi publice, spectacole de muzică și reprezentații teatrale, concerte, proiecții de film, lansări de carte, ateliere pentru copii, conferințe. Participarea este GRATUITĂ.                           

Arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I se va transforma în scenă pentru târgul de carte și va străluci grație „Asociației Publicațiilor Literare şi Editurilor din România”, dar și al unor concerte de excepție.  Astfel, spațiile Fundațiunii Universitare „Carol I” vor deveni timp de 14 zile o zonă încărcată de simbolism şi expresie culturală vie.     

Festivalul se adresează inclusiv celor mici, aceștia având parte de multe evenimente dedicate, pe Strada Copiilor, organizată în parteneriat cu „Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă”. Iată și principalele manifestații: Program Festivalul Strada De C’Arte editia a VII-a

„În cadrul Ediției a VII-a a festivalului vom sărbători Centenarul inclusiv prin poezie și jazz cu invitați din Austria, Cehia, Slovacia, Polonia, Lituania, Letonia, Estonia, Republica Moldova și România – acțiuni desfășurate în cadrul „Festivalului Capitalelor Națiunilor Centenare”, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române, care ne este partener instituțional de excepție”, a spus Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, inițiatoarea festivalului.

Festivalul este sprijinit de UniCredit Bank, EximBank, Marea Lojă Națională din România, Grampet Group, Microsoft România. Partenerii strategici: Primăria Municipiului București, Institutul de Management și Dezvoltare Durabilă, Poșta Română, Romfilatelia, Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România, IFFEST Document Art, Teatrul de Comedie, Apele Române, Cantus Mundi, Corul Național de Cameră Madrigal, Galateca, Floarea PR Events, Illy, Aqua Carpatica, Mațe Fine, Porumbescu. Partenerii media: Trinitas TV, Magic FM, Ora Nouă, DC News, Biz, Matricea Românească, Agenția de Carte, Canal 33, Intervio.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: