Companii

Cine investește în imobiliare?

31/05/2018 2 min read

Cine investește în imobiliare?

Reading Time: 2 minute

Cum arată profilul investitorilor în locuințe? cei mai mulți sunt oameni de afaceri, urmați de manageri și de personalități din spațiul public.

„Cei care realizează investiții în domeniul imobiliar, atât pentru închiriere ulterioară sau revânzare cu profit, în principal sunt oameni de afaceri, manageri de top, oameni din spațiul public sau cei care își fac exit-ul din diverse business-uri și vor sa asigure o parte din capital în plasamente mai sigure. Datorită randamentelor între 5 și 7% an, aceste plasamente în imobiliare au devenit mai atractive decât depozitele bancare”, declară Florin Poștoacă, managerul Departamentului de Investiții, în cadrul Nordis.

Potrivit unui studiu realizat de Nordis, 60% din investitorii în locuințe sunt oameni de afaceri, 20% manageri, 10% oameni din spațiul public și 10% au alte profesii.

În cea ce privește naționalitatea investitorilor în locuințe, cei mai mulți sunt români peste 70%, fiind urmați de cetățeni din Israel, Germania, Franța si Italia. În ultimul an, ponderea investitorilor români a crescut ușor.

Majoritatea investitorilor achiziționează unul sau două apartamente și le păstrează închiriate, acestea având un randament bun, între 5 si 7% pe an, varianta de a cumpăra apartamente finalizate sau apartamente care sunt deja închiriate si sunt preluate deja cu chiriaș.

Pentru cei cu un apetit de risc puțin mai mare, dar și cu un profit mai bun există posibilitatea de a achiziționa proprietățile în stadiu de proiect, în acest caz fiind un preț de cumpărare cu discount.

„Există și un alt tip de investitori, care cumpără în același proiect un pachet de apartamente și mențin un portofoliu de apartamente, fie închiriate, fie pentru revânzare. De obicei, acești investitori au angajați si un property manager, cel care gestionează relația cu toți chiriașii sau cu potențialii cumpărători. Mai exista și tipul de investitori, cu un apetit mai mare spre risc, cei care încep dezvoltarea proiectelor imobiliare sau care intră in asociere în astfel de proiecte. În acest caz, randamentele sunt de peste 25% pe an”, completează Florin Poștoacă, managerul Departamentului de Investiții, în cadrul Nordis.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă