Companii

Cisco achizitioneaza o companie fondata de propriii angajati

29 nov. 2013 < 1 min

Cisco achizitioneaza o companie fondata de propriii angajati

Reading Time: < 1 minut

Producatorul de echipamente de networking Cisco a anuntat achizitia integrala a Insieme Networks, dupa ce in 2012 a investit 100 de milioane de dolari in companie, urmati de alte 35 milioane de dolari. Valoarea maxima a tranzactiei este de 863 milioane de dolari, estimare bazata pe veniturile din vânzarile de produse Insieme.

Compania Insieme Networks este un startup intern a Cisco, fondat de angajatii sai Prem Jain, Mario Mazzola si Luca Cafiero. In urma tranzactiei, cei trei fondatori au fost invitati sa se alature din nou echipei Cisco.

Concomitent, compania de retelistica a anuntat lansarea Application Centric Infrastructure (ACI), prima solutie pentru centre de date si cloud dezvoltata impreuna cu Insieme Networks. Potrivit unui studiu realizat de Enterprise Strategy Group, 83% dintre profesionistii din domeniul IT declara ca lucreaza cu mai mult de 150 de aplicatii, insa complexitatea mediilor IT determina incetinirea rularii acestora.

Acelasi studiu arata ca, 63% dintre specialistii IT indica faptul ca implementarea de noi aplicatii dureaza cel putin o luna, iar upgradarea lor de asemenea. In acest context, Cisco a lansat ACI, o solutie care va oferi vizibilitate completa si management integrat pentru resursele IT conectate la retelele fizice si virtuale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: