BizRemote by certSIGN

Cîțu: Plătim toate pensiile și salariile din sectorul public la timp

20 mart. 2020 2 min

Cîțu: Plătim toate pensiile și salariile din sectorul public la timp

Reading Time: 2 minute

Ministrul Finanțelor dă asigurări că autoritățile sunt pregătite să susțină mediul de business și că toate pensiile, precum și salariile din sectorul public vor fi plătite la timp.

Autorităţile sunt pregătite să majoreze la 15 miliarde de lei plafonul de garantare pentru finanţarea IMM-urilor dacă va fi nevoie, iar pensiile și salariile din sectorul public vor fi plătite la timp, spune , ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

„IMM-urile care vor să acceseze liniile de credit pentru investiţii şi capital de lucru, din pachetul pentru IMM aprobat în şedinţă de guvern, nu au nevoie de certificat de stare de urgenţă! Suntem pregătiţi să creştem plafonul de garantare la 15 miliarde de lei la rectificarea bugetară, dacă este nevoie”, precizează Florin Cîţu.

„Pentru cei din sectorul public plătim toate salariile la timp pentru toţi angajaţii. Plătim toate pensiile la timp pentru toţi pensionarii. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, nu ne oprim aici şi venim cu mai multe măsuri care să îi ajute pe români”, a afirmat ministrul Finanţelor.

Totodată, ministrul afirmă că strategia prudenţială aprobată la începutul anului, de finanţare a României, a fost una corectă. „Am împrumutat bani la timp, iar azi putem plăti şi pensii şi salarii şi ajutoare de stat şi ajutoare de şomaj şi să avem linii de creditare pentru companiile din România”, subliniază Cîţu. Potrivit ministrului, în sectorul privat sunt scheme de ajutor pentru toţi angajaţii şi linii de creditare pentru toate companiile din România.

Guvernul a aprobat mai multe măsuri fiscal-bugetare pentru sprijinirea economiei şi companiilor afectate de epidemia de coronavirus.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: