MarComm Marketing

Costa Coffee, lansată oficial în România

iun. 17, 2020 < 1 min

Costa Coffee, lansată oficial în România

Reading Time: < 1 minut

Începând cu această lună, Costa Coffee este disponibilă în unități comerciale din toată țara și în punctele HORECA partenere, sub formă de cafea ambalată boabe, măcinată și prăjită, în 4 variante: Signature Blend, Signature Dark Blend, Colombian Roast și Bright Blend. Gama Costa va fi completată pe parcursul anului cu noi variante: capsule, espressorul Costa Express sau soluțiile de cafea-to-go. Noul brand de cafea este adus pe piața românească de Coca-Cola HBC România.

România este una dintre primele piețe din grupul Coca-Cola HBC care lansează Costa Coffee, brand care a fost recent lansat în Bulgaria, Polonia și Ungaria. În următorii trei ani, Grupul Coca-Cola HBC va lansa Costa Coffee în toate cele 28 de piețe în care este prezentă.

Brandul va fi prezent în retail și HoReCa, deschiderea de cafenele nu face deocamdată parte din planurile Coca-Cola.

Lansarea va fi susținută printr-un mix de comunicare 360, prin execuții ATL și BTL, sesiuni de degustare și activări experiențiale, precizează Mihaela Hoffman, Marketing Manager, Coca-Cola HBC România.

Valoarea pieței de cafea la nivel modial este de 56 de miliarde de euro, potrivit Global Data Report din 2018, iar consumul de cafea pe cap de locuitor în România este de 3 kilograme anual.

Coca-Cola a achiziționat Costa Coffee în ianuarie 2019, brand cu o prezență puternică în Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și Africa.

Istoria Costa Coffee a început acum aproape 50 de ani în Londra. Cei doi fondatori ai brandului, frații Sergio și Bruno Costa au experimentat nu mai puțin de 112 arome înainte să o găsească pe cea perfectă, cunoscută astăzi drept Costa Coffee Signature Blend.

100% dintre boabele selectate Costa Coffee provin din surse certificate Rainforest Alliance și mai puțin de 5% din totalul boabelor de cafea din lume îndeplinesc criteriile de calitate ale Costa Coffee. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: