BizRemote by certSIGN Lifestyle

Județul Covasna are deja peste 60 de locații “COVID Safe Place” care așteaptă turiști

5 iun. 2020 2 min

Județul Covasna are deja peste 60 de locații “COVID Safe Place” care așteaptă turiști

Reading Time: 2 minute

V-a prins dorul de ducă și vreți o vacanță în țară? Peste 60 de locații din județul Covasna au primit certificarea “COVID Safe Place”.

Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna face primul pas spre relansarea și normalizarea turismului și anunță astăzi programul “Visit Covasna Safe Place”, prin care acordă hotelierilor din județul Covasna certificarea “COVID Safe Place”. Până acum, peste 60 de proprietăți din județul Covasna, care se găsesc pe site-ul www.visitcovasna.com, s-au conformat măsurilor recomandate de Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna și au primit această certificare.

Una dintre industriile cele mai afectate de situația cauzată de pandemie este turismul, iar prestatorii de servicii din județul Covasna nu au fost feriți de efectele negative din ultimele 3 luni de restricții. Măsurile de limitare impuse în timpul stării de urgență au avut un impact negativ atât asupra unităților de cazare cu capacități mai mici din mediul rural, cât și asupra hotelurilor mari cu oferte de servicii diversificate din mediul urban.

Începând din luna mai, au fost demarate pregătirile unei ample campanii de reluare în siguranță a turismului în județul Covasna. În cadrul acestui program, reprezentanții “Visit Covasna” vizitează toate unitățile care planifica reluarea activității turistice, iar cele care au introdus diverse masuri de protecție și siguranță împotrivă răspândirii epidemiei vor fi certificate și marcate cu logo-ul “Visit Covasna Safe Place”. Aceste masuri sunt adiacente celor propuse de Guvern, iar dobândirea statutului de unitate de cazare “Visit Covasna Safe Place” nu scutește respectivii prestatori de servicii de a aplica și reglementările impuse de lege.

Prin aceste măsuri suplimentare pe care unitățile de cazare din județul Covasna sunt sfătuite să le implementeze, se contribuie la desfășurarea concediilor turiștilor în condiții optime de siguranță și confort, dar și la păstrarea sănătății personalului angajat.

Ce presupune certificatul “Visit Covasna Safe Place”?

Printre măsurile suplimentare de siguranță care au fost propuse unităților de cazare din județul Covasna care doresc să obțină certificatul de siguranță “Visit Covasna Safe Place” se află și: utilizarea parțială a capacității de ocupare, completarea online a formularului de check-in, amplasarea covorașelor dezinfectante, măsurarea temperaturii corporale la sosire sau la intrarea în spațiile wellness, amplasarea dezinfectantelor pentru mâini, purtarea de măști și mănuși, dezinfectare frecventă în spațiile comune, aerisire la intervale scurte de timp, atenție sporită la dezinfectarea frecventă a spațiilor comune, oferirea posibilității de a servi masa în regim de room-service și respectarea distanței sociale de 1,5 metri.

Peste 60 de locații, care se găsesc pe site-ul www.visitcovasna.com, au primit deja această certificare și sunt în prezent atestate ca locații sigure unde turiștii care își doresc o vacanță sigură în Romania se pot caza în județul Covasna. Numărul de unități de cazare din regiune care își doresc să implementeze măsuri suplimentare de igiena, siguranță și protecție împotriva COVID-19 este în continuă creștere. Astfel, județul Covasna face pasi importanți pentru a deveni o destinație care oferă calitate și experiențe inedite, în condiții sigure.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: