Analize Lifestyle

Marius Ghenea, Director de Investitii,  3TS Capital Partners

21 iul. 2016 2 min

Marius Ghenea, Director de Investitii,  3TS Capital Partners

Reading Time: 2 minute

Cu 15 ani in urma, era in plina expansiune internationala cu prima sa companie de IT, mai precis dupa deschiderea unor piete din Europa Centrala si de Est, si infiinta o firma de distributie interna­tionala IT cu sediul in Olanda. De asemenea, in 2001 era antreprenor si CEO al companiei pe care o infiintase impreuna cu colegii sai, iar din 2002 a devenit actionar si CEO al Flanco, o retea de retail detinuta majoritar de fonduri de investitii. In 2005 – 2006 a inceput sa investeasca in calitate de business angel in companii, iar in ultimii doi ani a trecut de la investitiile seed la cele de venture capital, alaturi de fondurile 3TS, impreuna cu care a dezvoltat deja un portofoliu de 10 companii numai in Romania, printre care Elefant.ro, Vola.ro, VectorWatch, SmartBill, AvocatNet.ro.

Marius Ghenea_1652
Marius Ghenea / foto: Vali Mirea

Asadar, schimbarile in viata profesionala a lui Marius Ghenea au fost multe si profunde, a trecut de la antreprenoriat la management corporativ si apoi la postura de investitor. Indiscutabil, programul sau era mai aglomerat si mai putin organizat acum 15 ani, in perioada de dezvoltare antreprenoriala. Munceste in continuare mult, dar incearca sa tina un echilibru intre munca si viata, mai ales in ceea ce priveste weekendurile si timpul de calitate petrecut cu copiii, cu familia. Toate weekendurile, aproape fara exceptie, si serile le petrece acasa cu familia si are cateva vacante pe an, ceea ce inseamna un program mult mai relaxant decat in primii ani de antreprenoriat, cand nu avea weekenduri sau vacante si lucra cel putin 14 ore pe zi.

Diagrama lui Eisenhower, cu doua elemente esentiale, delegarea si eliminarea chestiunilor neimportante, este trucul pe care il foloseste cu succes de mai bine de zece ani, pe care de altfel il si preda cursantilor sai in diverse programe de antreprenoriat si management unde este lector. L-a ajutat si inaintarea in varsta, deoarece cu fiecare an ce trece spune ca isi da tot mai bine seama care sunt lucrurile cu adevarat importante si care nu.

Fotografie realizată la Younivers Summer Club

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: