Brand Focus

Cuburile și podeaua modulară, un trend în branding și vânzări eficiente POSM

7 oct. 2019 4 min

Cuburile și podeaua modulară, un trend în branding și vânzări eficiente POSM

Reading Time: 4 minute

Ne aflăm într-o lume în continuă mișcare, iar printre cele mai apreciate calități sunt versatilitatea și creativitatea oamenilor, dar și a produselor publicitare, care presupun schimbare, evoluție și sunt văzute ca o oportunitate.

“POSM, în traducere adaptată, înseamnă «Punctul De Vânzare Produse» sau «punct de informare cu scopul vânzării unor produse». Abrevierea nu se referă la locația vânzării efective, ci la acele materiale publicitare care determină oamenii să cumpere un anumit produs. Orice companie care are produse spre vânzare, indiferent că este un showroom auto sau un magazin de haine, trebuie să aibă o strategie de branding pentru satisfacerea clienților și o bună reputație. Două dintre cele mai noi și mai populare materiale publicitare POSM sunt cuburile și podeaua modulară”, spune Dragoș Leaotă, Account Manage, eXpoPrint Media.

Walter Landor, un pionier al brandingului și al tehnicilor de cercetare a consumatorilor, afirmă că “produsele sunt făcute în fabrică, iar brandurile în mintea consumatorului”. Din punctul său de vedere un produs bun trebuie să ofere satisfacție ego-ului unui client și o stare de bine în ochii, mintea și inima a milioane de oameni.

Prin urmare, companiile care doresc o strategie de branding eficientă trebuie să prezinte un produs într-un mod cât mai creativ și eficient, pentru a transmite mesajul dorit către vizitatorii unui centru comercial, unui magazin de larg consum sau spațiilor de prezentare exclusiviste. De cele mai multe ori potențialii clienți vin deja pregătiți să cumpere și au nevoie de acel “impuls” pentru a deveni clienți.

Una dintre cele mai bune modalități de a vinde un produs este să îl prezinți într-un mod deosebit și să “lași” clientului posibilitatea de a alege dintre mai multe produse ale aceluiași brand, acesta alegându-l uneori pe acela cu un preț mai mare.

Din acest motiv, unul dintre cele mai eficiente materiale publicitare POSM este sistemul inovativ de expunere a produselor pe cuburi modulare.

Cuburile modulare sunt alcătuite din trei elemente simple, ale căror fețe se pot personaliza în funcție de necesități cu imagini grafice, siglă, imitații de materiale și chiar texturi.

Dacă spre exemplu, se dorește recrearea unui spațiu cu ambient natural, fețele cuburilor pot reda cu succes imaginea și textura unui copac, a marmurei, pot avea design-uri metalice sau chiar artistice de formă unui canvas.

Cuburile modulare oferă atât de multe posibilități încât acestea pot fi ușor de folosit chiar și în amenajarea unui spațiu comercial, iar partea exterioară poate afișa eficient un mesaj publicitar ușor de văzut de la distanță.

Versatilitatea acestor cuburi este excepțională nu doar pentru că sunt extrem de ușor de montat sau demontat fără niciun fel de cunoștințe tehnice, dar și pentru că, în cazul unui rebranding sau dacă se dorește schimbarea tematicii inițiale, nu este necesară achiziționarea unui întreg nou sistem, ci doar a acelor elemente care trebuie schimbate.

Mai mult decât atât, cuburile modulare pot fi personalizate diferit pe fiecare dintre fețe și, spre exemplu, dacă acestea sunt folosite într-o vitrină de magazin, pot fi întoarse periodic cu mesajele promoționale dorite.

În acest mod, magazinul economistește sume importante de bani necesare pentru branding prin alte sisteme de expunere și totodată prezintă produsele într-o manieră originală.

Podeaua modulară, un sistem de expunere revoluționar pentru branding

podea modulara showroom auto

Trebuie menționat că podeaua modulară este un produs premium care atrage imediat privirile trecătorilor și este produsă din materiale 100% reciclabile.

O podea modulara este simplu de montat sau demontat, iar panelul acesteia este creat din materiale care au proprietatea de a nu se zgâria și de a împiedica alunecarea. Astfel, vizitatorii pot citi informațiile sau detaliile tehnice imprimate pe fața podelei în siguranță.

podea posm biciclete eXpoPrint Media

Avantajele podelei modulare nu se opresc aici, și putem menționa faptul că, dacă este utilizată la interior, are proprietăți ignifuge și împiedică răspândirea focului, iar dacă este utilizată la exterior, podeaua rezistă cu succes la apă și umezeală.

Partea cu adevărat interesantă este că atât cuburile, cât și podeaua modulară sunt două materiale publicitare POSM separate, care pot fi folosite împreună, pentru a crea un spațiu expozițional de excepție și de mare impact vizual pentru clienți.

Totodată, fiecare dintre cele două modalități de branding reprezintă un sistem greu de înlocuit cu alte modalități de expunere pentru că pot fi reutilizate aceleași părți în numeroase aranjamente diferite, încât doar nivelul de creativitate poate reprezenta o limită.

În concluzie, este dificil să găsești sisteme de expunere atât de versatile, care să îți permită să le poți folosi în numeroase împrejurări sau forme și cu ajutorul cărora să poți pune în aplicare chiar și cele mai creative idei.

Este bine să știi că atât cuburile modulare, cât și podeaua modulară sunt unic comercializate în România de către eXpoPrint Media, o companie lider în importul și producția materialelor publicitare, precum și a sistemelor de expunere de pe piață, din România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: