BizRemote by certSIGN

Cum vede Yuval Noah Harari viața după coronavirus

22 mart. 2020 < 1 min

Cum vede Yuval Noah Harari viața după coronavirus

Reading Time: < 1 minut

Această furtună va trece, dar alegerile pe care le facem acum ne-ar putea schimba viața în anii următori – așa își începe Yuval Noah Harari, autorul „Sapiens”, articolul despre efectele pandemiei COVID-19.

Omenirea se confruntă cu o criză globală, poate cea mai mare criză a generației noastre, iar deciziile pe care oamenii și guvernele le vor lua în următoarele săptămâni vor re-desena lumea anilor următori, crede Yuval Noah Harari.

“Trebuie să acționăm rapid, dar să ne și gândim la consecințele pe termen lung ale acțiunilor noastre de acum. Avem de ales între mai multe alternative, ar trebui să ne întrebăm nu doar cum să depășim amenințarea imediată, ci și în ce fel de lume vom locui după ce trece furtuna, spune Harari într-un articol publicat in Financial Times.

Pentru că furtuna va trece, omenirea va supraviețui, majoritatea dintre noi vom rămâne în viață – dar vom trăi într-o lume diferită, spune Harari.

Ne confruntăm cu două alegeri deosebit de importante. Prima este între supravegherea totalitară și dreptul cetățenilor de a decie. A doua este între izolarea naționalistă și solidaritatea globală, spune Yuval Noah Harari.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: