Management Stiri

Drumul spre leadership la Management360

11 mai 2016 3 min

Drumul spre leadership la Management360

Reading Time: 3 minute
DSC_1668
Violeta Luca, Microsoft

“Nu cauta oameni la fel cu tine, ci complementari si din ce in ce mai buni, astfel ca impreuna cu ei sa faci performanta”, a fost prima lectie de management pe care Violeta Luca, actualmente Marketing & Operations Director la Microsoft Romania, a invatat-o inca de la inceputurile carierei. A invatat si cat de importanta este construirea increderii, iar daca esuezi este de parere sa o faci foarte rapid si daca inveti sa o faci si mai rapid.

Violeta Luca a impartasit audientei conferintei Management360 despre pasii prin care se poate crea o cultura a performantei in companie pornind de la ideea ca, in general, oamenii dintr-o echipa devin talente si le dezvolta in momentul in care au o misiune sau un rol in companie.

Pentru ca puterea exemplului este mereu de impact, prima sesiunea a conferintei o oferit o “portie” de inspiratie alaturi de Dragos Sirbu, CEO al Flanco, care a povestit despre cateva dintre cele mai des intalnite mituri pe care oamenii le au despre activitatea si viata unui CEO.

DSC_1823
Dragos Sirbu, Flanco

Dragos Sirbu a punctat caracteristicile care compun profilul unui CEO, indiferent de companie sau domeniul de activitate: un acut simt al responsabilitatii, consecventa, rabdare si placerea de a lucra cu oamenii. 

In incheiere, CEO-ul Flanco a punctat, valorile si principiile pe care personal le admira la un lider de compania: onestiate, modestie, capacitatea de a ramane cu picioarele pe pamant, curaj si dorinta de a duce la bun sfarsit tot ce ai inceput.  

DSC_1895
Nineta Ceaus, Telekom

Pornid de la premisa ca norocul ii ajuta pe cei pregatiti, Nineta Ceaus, Learning & Development Manager, Telekom Romania, a trecut in revista calitatile de care are nevoie un lider de companie ca sa aiba succes.

DSC_1910
Andrei Dudoiu, Banca Transilvania

Andrei Dudoiu, Director General Adjunct Companii, Banca Transilvania, a subliniat ideea ca un bun lider trebuie sa fie mereu gata sa isi ajute colegii, iar la capitoul valori crede in onestitate si capacitatea de asumare a greselilor atunci cand este cazul.

Cum se poate face leadership prin valori si scop? Viorel Panaite, Managing Partner al Human Invest, a venit cu trei sugestii in acest sens:

1) Defineste-ti un scop personal cu impact pozitiv in societate, indiferent de rolurile pe care il ai. 2)Alege si cultiva constant cinci valori cheie. 3)Aliniaza-ti actiunile manageriale la valorile personale si integreaza obiectivele din business in scopul personal.

DSC_1991
Viorel Panaite, Human Invest

Cand increderea este la cote joase, pot aparea blocaje din excese de putere. Cum se poate iesi cercul vicios al jocurilor de putere? 

Aseaza-te in intentia de a creste calitatea relatiei. La ce valoare personala poti alinia aceasta intentie?

In ce mod intretin jocul de putere? Cum recunosc asta fata de cei aflati “la masa”?

Ce beneficii ale propunerii partii adverse pot recunoaste? Cum ii pot recunoaste contributia si unele calitati personale?

Ce valoare colaborativa ar putea sa-mi inspire o propunere in interesul partenerului meu?

Cum il las sa simta ca ii sustin onest interesele?

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: