Companii Tech

Dezvoltatorul de software iQuest se extinde in Craiova

31 ian. 2013 < 1 min

Dezvoltatorul de software iQuest se extinde in Craiova

Reading Time: < 1 minut

Grupul iQuest, condus de Cornelius Brody, va deschide un nou birou la Craiova, unde intentioneaza sa angajeze 40 de specialisti IT pana la finele anului. Astfel, compania va ajunge la patru centre de dezvoltare software in Romania, dupa cele din Cluj-Napoca, Brasov si Sibiu.

Potrivit oficialilor, principalele persoane vizate pentru angajare sunt cele cu experienta in dezvoltarea software si absolventii facultatilor de profil. Pentru biroul din Craiova, iQuest cautacandidati specializati in tehnologiile Java, .NET si SharePoint, dezvoltatori web si de aplicatii mobile, testeri software si web design-eri, specialisti in baze de date si business intelligence.

„Craiova este un centru universitar important din tara, in care specializarile IT joaca un rol strategic. Numarul mare de absolventi, cat si calitatea acestora ne-au determinat sa realizam aceasta investitie. Pe langa aceste avantaje majore, se adauga si prezenta unui mediu de business competitiv si stabil, precum si existenta unui aeroport international, care speram sa fie dezvoltat in continuare, pentru a asigura o buna legatura cu clientii globali ai companiei”, a declarat Cornelius Brody, fondator si CEO al grupului iQuest.

iQuest intentioneaza sa deruleze programe destinate studentilor si absolventilor, precum iQuest University, dar si programe de internship pe perioada verii.

Ca si restul centrelor de dezvoltare iQuest, biroul din Craiova va furniza servicii si solutii software pentru industriile: life sciences, servicii financiare, telecomunicatii, logistica si media. In prezent, aproximativ 90% dintre afacerile companiei sunt realizate cu clienti din Europa de Vest, cu precadere in Germania, Elvetia, Marea Britanie si Tarile Scandinave.

Noul sediu va fi situat in centrul orasului, in ansamblul de birouri Continental Business Center.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: