Companii Stiri

Electrica, profit de 142 mil lei in primul trimestru

16 mai 2016 < 1 min

Electrica, profit de 142 mil lei in primul trimestru

Reading Time: < 1 minut

Distribuitorul si furnizorul de electricitate Electrica a inregistrat in primul trimestru un profit net consolidat de 142 milioane lei, in crestere cu 12% fata de Trimestrul I al anului trecut.

Profitul operational pe Trimestrul I 2016 a fost de 170 milioane lei, cu 19% mai mare decat in aceeaşi perioada din 2015, iar EBITDA a inregistrat creştere de 12%, atingand nivelul de 258 milioane lei, anunta compania, intr-un comunicat de presa.

Veniturile operationale au totalizat, in primul trimestru din acest an, 1.518 milioane lei, in creştere cu 92 milioane lei, respectiv 6%, fata de perioada similara din 2015.

Pe segmentul de furnizare s-a inregistrat o crestere cu 3% a veniturilor, generata de o cantitate furnizata cu 8% mai mare decat in primul trimestru din 2015.

In ciuda unei cresteri de 3% a cantitatilor distribuite, veniturile inregistrate de segmentul de distributie au scazut cu 10%, principala cauza fiind reducerea tarifelor.

In intervalul mentionat, cheltuielile operationale au crescut cu 5%, in principal prin achizitionarea unei cantitati mai mari de energie, corelata cu creşterea cantitatilor distribuite si furnizate, raportat la Trimestrul I al anului trecut.

“In ciuda schimbarilor importante din piata de energie, inclusiv in ceea ce priveste cadrul de reglementare, rezultatele financiare inregistrate de Electrica in primele trei luni ale acestui an sunt foarte bune. Masurile implementate de managementul companiei in vederea eficientizarii activitatilor de baza, diminuarii costurilor si optimizarii investitiilor au dus  la obtinerea acestor rezultate financiare, continuand practic evolutia constanta a profitabilitatii”, a declarat Iuliana Andronache, Director General Electrica.

Pentru acest an, Electrica a bugetat 834 milioane de lei pentru investitii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: