19+ lecții de business

19+ lecții de business

Au unul dintre cele mai frumoase, dar și cele mai dificile joburi din lume, iar expunerea la un mediu aflat în permanentă schimbare, interacțiunea cu oameni extrem de diferiți și părăsirea zilnică a zonei de confort îi face să se reinventeze și să învețe mereu lucruri noi. De aceea, am ales cinci top manageri și antreprenori care să ne povestească

Cum transformi un brand în lovemark?

Cum transformi un brand în lovemark?

Cum transformi un brand în lovemark? Cheia succesului este să creezi o echipă. Să poți să selectezi oamenii, sa îi ții lângă tine și să îți înțeleagă viziunea, crede Dragoș Petrescu, Președinte al City Grill Restaurants. “La început visam să îmi pun brandul pe frontispiciul brandurilor mari, naționale sau internaționale (…) Apoi m-a gandit că trebuie să construiesc mai mult

Biz si DDB lanseaza campania “Sunt un taran”

Biz si DDB lanseaza campania “Sunt un taran”

Suntem o revista de business si recunoastem: suntem tarani. Cand vine vorba despre valorile autentice romanesti, nu stam pe margine, ci trecem la fapte. Este motivul pentru care am lansat astazi, alaturi de DDB Romania, campania “Sunt un taran”, un demers de sustinere a valorilor autentice romanesti. Vrem ca romanii sa redescopere ce inseamna, de fapt, sa fii taran si

Romanii prind gustul afacerilor?

Romanii prind gustul afacerilor?

Ati visat vreodata sa deschideti un mic restaurant sau o cafenea? Ei bine, daca raspunsul este unul afirmativ, atunci acesta este momentul ideal in care va puteti vedea visul cu ochii. Scaderea TVA-ului la alimente, o masura care a ajutat industria ospitalitatii, dar si descinderile inspectorilor antifrauda care au dus la introducerea caselor de marcat in toate localurile si au

Micile greseli ale marilor antreprenori

Micile greseli ale marilor antreprenori

Suntem asaltati zilnic de retete de succes: de la carti despre strategii adoptate de companii de peste Ocean care, foarte probabil nu se potrivesc in mediul de business local, la articole despre imbogatirea peste noapte ori discursuri motivationale, toate aceste “sfaturi” isi fac simtita prezenta tot mai des. In aceasta goana de a analiza succesul pe toate partile, omitem ca

Afaceri in jungla urbana

Afaceri in jungla urbana

De indata ce gradele din termometru se inmultesc, bucurestenii se indreapta invariabil in grupuri spre tot mai aglomeratul centru vechi al capitalei, in cautarea unei mese libere la una din terase. In spatele forfotei create zilnic de mii de tineri stau insa ani de investitii ale operatorilor, de experimente si de cautari ale conceptului perfect. Centrul istoric al Bucurestiului a

Pentru antreprenori:

Pentru antreprenori:

Prima sesiune a Zilei de Antreprenoriat din cadrul Zilelor Biz a reunit o parte din fruntasii topului antreprenorilor intocmit de revista Biz si Unlock Market Research. Camelia Sucu, actionar Class Living, s-a clasat pe primul loc in topul antreprenorilor. Ea spune ca se afla in aceasta familie mare a antreprenorilor pentru a contrabalansa ceea ce se spune sau se intampla

Pofta vine investind

Pofta vine investind

<p> <strong>Efervescenta pe piata restaurantelor a dus la deschiderea de peste sase locatii noi numai in Bucuresti in acest an. De la restaurante scumpe pana la lanturi internationale de fast-food, toti cred ca romanii vor manca mai des in oras. </strong></p> <p>  </p> <p> Studiile confirma teoretic tendinta romanilor, in special a bucurestenilor, de a iesi in oras la masa.

Ferma organica

Ferma organica

<p> <strong>Dragos Petrescu si-a propus sa produca la propria ferma materiile prime organice pentru restaurantele sale.</strong></p> <p>  </p> <p> Pentru a putea controla mai bine calitatea produselor din restaurant precum si aprovizionarea acestora, Dragos Petrescu, proprietarul grupului Trotter Prim (City Grill, City Cafe, Caru’ cu Bere, Hanul Berarilor, Bundetot, Cantina Sport Bar, BackWerk si Buongiorno), are planuri de investitii intr-o