Analize Tech

Florina Tănase – Senior Director, Legal & External Affairs Vodafone Romania

28 nov. 2016 2 min

Florina Tănase – Senior Director, Legal & External Affairs Vodafone Romania

Reading Time: 2 minute

Consideră că IT-ul este o industrie echilibrată în ceea ce privește ponderea bărbaților și a femeilor și că ponderea mai mică a femeilor în IT este doar o percepție. „Nu am văzut statistici recente care să o confirme. Sunt femeile mai puțin înclinate către un domeniu tehnic? Cred că este același lucru cu a ne întreba dacă bărbații sunt buni bucătari, în vreme ce ne amintim cu drag toată viața gustul plăcintelor făcute de bunica“, spune Florina. În ceea ce privește provocările industriei IT, este de părere că femeile care lucrează în domeniu sunt expuse unor provocări similare celor întâlnite în orice altă industrie. „Avem medici chirurgi femei, ingineri femei, CEO femei. Din fericire, facem parte dintr‑o generație care se bucură de drumuri deschise în alte epoci de femei temerare, iar posibilitatea de avansare și salariile au depășit etapa discriminării bazate pe sex“, spune Florina.

Membră a board-ului Vodafone Romania și al board-ului Fundației Vodafone, Florina Tănase s-a alăturat echipei Vodafone din România începând cu 1 noiembrie 2011, ca Senior Director, Legal and External Affairs. Din această funcție, este responsabilă de activitatea departamentelor de legal, compliance, regulatory, responsabilitate corporativă (CSR), relații publice și corporate security. Anterior venirii la Vodafone, a fost Vice-Pre­sident al A&D Pharma Group, singura operațiune românească listată la Bursa de Valori din Londra, și, în același timp, cea mai mare companie românească din domeniul distribuției și al retailului de medicamente. Florina a condus activitățile de Legal și Corporate Governance pentru Grupul A&D Pharma, care operează în zona Europei Centrale și de Est. De asemenea, în responsabilitatea ei au intrat și activități ale Fundației Sensiblu. S-a alăturat A&D Pharma în martie 2008, iar anterior a deținut, pentru trei ani, funcția de Legal și Regulatory Compliance Director al UPC România.

„Se spune că femeile sunt mai calde, mai empatice, intuitive, în vreme ce bărbații mai raționali sau mai duri. Eu cred însă că sunt doar stiluri di­ferite, și nu neapărat că unul este mai bun decât celălalt. Mai mult, un bun manager aplică stiluri de management diferite în funcție de oamenii cu care lucrează și de situațiile asupra cărora ia decizii. Existența unor stiluri de management diferite nu își are izvorul în sexul managerului“, este de părere Florina Tănase.

A absolvit în 2000 Facultatea de Drept, în cadrul Universității Bucuresti, și deține o diplomă de studii postuniversitare în Cultura competițională în cadrul Academiei de Studii Economice București, precum și o diplomă de masterat în Dreptul Uniunii Europene de la Universitatea din Bucuresti (2006). De asemenea, Florina Tănase mai deține International Practice Diplomas pentru Mergers & Acquisition, precum și pentru Busines Organisations de la International Bar Association & College of Law of England and Wales (2008). Florina Tănase a efectuat un stagiu de pregătire în cadrul London Business School (2015) și a absolvit cursu­rile EMBA Tiffin University și Bucharest University (2015).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: