Tech

Fondatorul Twitter va dona 1 miliard de dolari pentru lupta contra COVID-19

9 apr. 2020 < 1 min

Fondatorul Twitter va dona 1 miliard de dolari pentru lupta contra COVID-19

Reading Time: < 1 minut

Antreprenorul american Jack Dorsey, cofondator și CEO al Twitter, dar și fondator și CEO al Square, a anunțat că va dona 1 miliard de dolari pentru lupta contra pandemiei de COVID-19.

Donația va fi făcută prin intermediul fundației de caritate a lui Dorsey, Start Small, și reprezintă 28% din averea antreprenorului. Suma va proveni din vânzarea de acțiuni la Square, companie de plăți mobile listată la bursă pe care Jack Dorsey a fondat-o în 2010.

Anunțul a fost făcut pe Twitter:

Jack Dorsey a spus că a ales să vândă acțiuni de la Square și nu de la Twitter fiindcă la prima companie deține un procent mai mare. Vânzarea acțiunilor se va face în timp, nu printr-o singură tranzacție.

Pentru a asigura transparența completă a donațiilor ce vor fi făcute, antreprenorul a dat și un link către un document Google pe care îl va actualiza pe măsură ce vinde acțiunile și începe să direcționeze donațiile. Banii nu vor fi direcționați exclusiv către lupta contra COVID-19.

„După ce vom dezarma această pandemie, voi muta focusul către educația și sănătatea fetițelor și către ideea de venit minim universal”, spune Jack Dorsey în postarea de pe Twitter.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: