Business Companii Stiri Tech

Giganți din IT și energie dezvoltă o nouă platformă tehnologică pentru facturare

31 iul. 2020 < 1 min

Giganți din IT și energie dezvoltă o nouă platformă tehnologică pentru facturare

Reading Time: < 1 minut

SAP și E.ON au format un parteneriat în vederea dezvoltării unei noi platforme care va moderniza și adapta procesele de facturare și schimbul de informații cu participanții din piața de energie pentru viitor.

E.ON va utiliza soluțiile cloud SAP S/4HANA) pentru a face procesele de bază de facturare și schimbul de informații mai eficiente și mai coerente în cadrul grupului său corporativ. În acest mod, furnizorii de energie, operatorii de rețea și operatorii de contorizare ai grupului E.ON vor putea împărtăși informații mai precis.

Procesele vor fi standardizate, diversele sisteme de facturare a energiei și de schimb de date din unitățile regionale ale E.ON se vor muta pe noua platformă. Având la dispoziție date consistente, compania va putea să implementeze soluții standard, să urmeze cele mai bune practici din industrie și să reducă costul dezvoltării de software personalizat. 

Decizia de a dezvolta noua platformă tehnologică a fost declanșată de integrarea companiei energetice Innogy SE în grupul E.ON. Planul E.ON este de a standardiza procesele de facturare și sistemele IT în cadrul tuturor entităților din grup. Primele rezultate ale proiectului – procese mai eficiente – sunt așteptate la jumătatea anului 2022.  Implementarea de soluții cloud inovatoare va ajuta grupul să reducă costurile cu peste 40% pe termen lung.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: