Marketing

Imbatranire pe Facebook din solidaritate pentru varstnici2 min

22/04/2015 2 min read

Imbatranire pe Facebook din solidaritate pentru varstnici2 min

Reading Time: 2 minute

Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie a lansat campania online “Ei suntem Noi”, aflata in desfasurare pe parcursul intregii luni, pentru a marca Ziua europeana a solidaritatii intre generatii, care are loc in fiecare an, incepand din 2008, in data de 29 aprilie, prin decizia Parlamentului European.  

Peste 40 de persoane publice, actori, muzicieni, bloggeri, oameni de media, din sport au dat startul campaniei, “imbatranind” pe reteaua sociala Facebook, dandu-si viata inainte pentru seniori:

Adelina Pasat, Albertina Ionescu, Alexandra Blas, Alexandru Bogdan, Andi Vasluianu, Andreea Anghel, Andreea Archip, Alexandra Bogdan, Andrei Cismaru, Claudiu Ciobanu, Cornel Ilie, Cristian China Birta, Cristian Florea, Cristina Niculescu, Cristina Soare, Dan Bordeianu, Dan Negru, Daniela Bojinca, Dorina Florea, George Ivascu, Dragos Asaftei, Gianina Corondan, Lacramioara Botezatu, Ligia Munteanu, Lucian Mandruta, Luminita Malanca, Madalina Rodocea, Mircea Radu, Petru Pacuraru, Marius Matache, Marius Piticariu, Mihaela Ivan, Mihai Constantin, Radu Tudor, Raluca Moianu, Razvan Popescu si Flick, Valentin Coman, Victor Bucur, Vlad Dulea, Vlad Ionescu, Zoltan Lorencz.

Campaniei i s-a alaturat si echipa BUZZstore, o comunitate online de comunicatori care testeaza gratuit cele mai noi produse si servicii.

In Romania, numarul persoanelor cu varsta peste 65 de ani afectate de singuratate se ridica la 645.000. Cele mai afectate sunt femeile. Un procent de 30% dintre cele cu varsta peste 75 de ani recunosc faptul ca se confrunta cu singuratatea, spre deosebire de doar 18% dintre barbati. (studiul “Situatia varstnicilor din Romania”, realizat pentru Fundatia Principesa Margareta a Romaniei de o echipa de cercetatori de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, Centrul de studiere a populatiei)

Grupul de Educatie si Actiune pentru Cetatenie (GEAC) deruleaza in prezent un proiect de solidaritate sociala,“Visele batranilor”, in care 30 de studenti de la facultati cu profil socio-uman si economic astern povestile de viata a 10 varstnici care au nevoie de sprijin si le indeplinesc o dorinta sau un vis cu ajutorul comunitatii de afaceri. Varstnicii provin din doua organizatii neguvernamentale de servicii sociale, Centrul Comunitar Ghencea – Asociatia Sfantul Arhidiacon Stefan si Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual. Proiectul are un buget total de 27.500 lei si este realizat cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civica, program finantat de Trust For Civil Society in Central and Eastern Europe, sponsorizat de Raiffeisen Bank, administrat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE