Companii

Investitie de 5,4 miloane de dolari in Cluj-Napoca

4 sept. 2014 2 min

Investitie de 5,4 miloane de dolari in Cluj-Napoca

Reading Time: 2 minute

Pfizer Romania isi extinde operatiunile in Romania si investeste 5,4 milioane de dolari in linia de ambalare de la Cluj-Napoca, Ferrosan. Aceasta unitate a fost achizitionata de Pfizer in decembrie 2011 si de atunci activitatea Ferrosan s-a concentrat pe ambalarea suplimentelor alimentare.

Foto: Dreamstime

Ferrosan face parte din reteaua globala de productie si aprovizionare Pfizer. In prezent, unitatea are o capacitate de ambalare de 6 milioane de cutii pe an folosind echipamentele de ambalare existente, iar intentia companiei este de a creste capacitatea de ambalare treptat in urmatorii 3 ani. In acest moment, unitatea de la Cluj-Napoca are 124 de angajati, iar numarul acestora poate creste in functie de nivelul de dezvoltare al fabricii.

“Achizitia Ferrosan si extinderea unitatii de ambalare de la Cluj-Napoca face parte din strategia Pfizer pe termen lung si demonstreaza angajamentul nostru fata de piata din Romania. Desi ar fi nevoie de modificari importante in mediul de afaceri care ar putea facilita si alte investitii similare, suntem de parere ca in acest moment, Romania reprezinta o investitie strategica importanta”, declara Nolan Townsend, Country Manager, Pfizer Romania.

“In momentul de fata, Pfizer face aceasta alocare de capital pentru remodelarea fabricii ca parte integranta a unei strategii globale. Transferam productia catorva produse din Soborg (Danemarca), de la furnizori terti si din Aprilia (Italia) catre Ferrosan Cluj-Napoca. Acesta este motivul pentru care avem nevoie sa ne extindem capacitatile de depozitare. Obiectivul nostru este de a creste productia la Ferrosan de la 3 milioane de ambalaje in 2013 la 11 milioane in anii urmatori, insa capacitatea noastra este chiar mai mare”, declara Kirsten Mortensen, Director General, Ferrosan Cluj Napoca.

Obiectivul pentru care Pfizer a implementat programul de investitii pentru unitatea de la Cluj-Napoca este de a extinde spatiul de depozitare a materiilor prime, materialelor de ambalare si produselor finite. Finalizarea lucrarilor este estimata pentru finalul lunii martie a anului viitor.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: