Antreprenori by eMAG Stiri Tech

Investiție într-un startup care construiește o platformă de rezervări pentru spații de evenimente

4 iul. 2020 2 min

Investiție într-un startup care construiește o platformă de rezervări pentru spații de evenimente

Reading Time: 2 minute

Echipa startup-ului Instant Space a primit o rundă de investiții condusă de Early Game Ventures, la care au participat Sparking Capital și un business angel. Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de casa de avocatură DLA Piper.

Instant Space va folosi fondurile pentru a construi și testa o platformă tehnologică prin care hotelurile să pună la dispoziția clienților sălile, facilitățile și serviciile dedicate evenimentelor, așa cum fac în prezent platforme precum booking.com sau Expedia pentru camerele de cazare.

„Investim într-o echipă foarte experimentată care dezvoltă o platformă digitală inovatoare ce va schimba, prin intermediul tehnologiei, modul tradițional în care se planifică evenimentele, făcând astfel procesul mai transparent, mai rapid și mai puțin costisitor”, a declarat Vlad Panait, Partener Sparking Capital.

Startup-ul își propune să construiască o infrastructură tehnologică prin care să conecteze într-o singură sursă de date sistemele de management folosite de diferite hoteluri. Datele astfel colectate și structurate sunt oferite publicului prin intermediul unei platforme de tip marketplace, punând cererea și oferta în contact.

Clienții vor putea să descopere locuri și facilități noi unde să își organizeze evenimentele, iar hotelurile vor avea acces la o bază mult lărgită de clienți corporate și non-corporate.

„Turismul și industria de evenimente au fost puternic afectate de pandemie și de efectele economice negative ale acesteia. Dar tocmai aceste circumstanțe neprielnice deschid noi oportunități pentru startup-urile tehnologice precum InstantSpace, care vor remodela turismul și alte industrii obligate să se adapteze rapid”, a declarat Alex Stănescu, Founder și CEO al Instant Space.

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională, iar Sparking Capital este un fond de investiții cu capital de risc care finanțează startup-uri în etape timpurii ale existenței lor în industrii precum consumer internet, marketing-tech, fintech, supply-chain tech, property-tech, travel-tech, economie circulară.

Foto: © Kantver | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: