BizRemote by certSIGN Companii

MedLife investește 500.000 de euro în propria divizie de cercetare

12 mai 2020 2 min

MedLife investește 500.000 de euro în propria divizie de cercetare

Reading Time: 2 minute

MedLife, în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș” și Spitalul Clinic Colentina, va demara primul studiu pe pacienți infectați privind dinamica anticorpilor dobândiți natural pentru COVID 19 și validarea unor teste de diagnostic. Acesta este primul studiu de acest gen din România. De asemenea, compania are în plan să își dezvolte propria divizie de cercetare având investiții alocate în valoare de peste 500.000 euro pentru anul acesta.

Studiul se va derula pe pacienți infectați cu noul coronavirus și internați în cele două spitale, care au fost confirmați pozitiv prin testul RT PCR. Se vor utiliza două metode serologice pentru detectarea anticorpilor, Chemiluminiscența și ELISA. Interpretarea se va face în baza unui cumul de date clinice și paraclinice urmărite pe durata internării. În plus, subiecții vor fi chestionați în detaliu pentru a evalua impactul bolii asupra sănătății, a atitudinilor și a stilului de viață.

Subiecții înrolați în studiu vor fi testați pentru anticorpi și post externare pe o durată de minimum 3 luni pentru a se monitoriza în dinamică evoluția rezultatelor. Potrivit reprezentanților MedLife, vor fi alocate pentru acest studiu peste 5000 de teste. 

În ceea ce privește divizia de cercetare, Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group, spune că cercetarea este unul dintre motoarele dezvoltării marilor economii și poate fi unul dintre motoarele relansării economiei românești.

”Avem nevoie să dezvoltăm soluții autohtone și să reducem dependența de studii și tehnologii importate pentru a putea răspunde și mai bine la următoarele alerte epidemiologice și nu numai. Trebuie să ne unim forțele și să repornim România. Am investit deja peste 250.000 de euro pentru primul studiu de imunizare și pentru pregătirea celui de al doilea pe care îl vom derula în parteneriat cu Institutul Matei Balș și Spitalul Colentina și pe care îl vom susține integral din resurse proprii. Avem în plan și alte proiecte de cercetare și estimăm că vom investi în plus față de fondurile alocate deja peste 250.0000 euro până la finalul anului”, anunță CEO-ul MedLife.  

MedLife a finalizat săptămâna trecută propriul studiu privind imunizarea naturală a populației, fiind cel mai mare studiu din regiune și unul dintre cele mai mari din Europa care a utilizat spre validare 4 metode de testare. Compania și-a mai exprimat intenția de a extinde studiul în Suceava, epicentrul infecției cu noul coronavirus din România.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: