BizRemote by certSIGN Management Video

Mihai Ghyka, la Zilele Biz: Mai mult ca niciodată, oamenii sunt importanți, nu cifrele

11 nov. 2020 2 min

Mihai Ghyka, la Zilele Biz: Mai mult ca niciodată, oamenii sunt importanți, nu cifrele

Reading Time: 2 minute

Trăim vremuri dificile, trăim un moment în care cu toții trebuie să ne gândim la altceva decât la profit, trebuie să ne gândim în primul rând la oameni. Trebuie să ne gândim la cei care sunt alături de noi și să le arătăm acest lucru, a declarat Mihai Ghyka, Business Consultant Dal Principe Consulting, la Zilele Biz.

Nu este un moment singular în istorie, Gripa Spaniolă din 1919 a fost cumplită, cu 50 de milioane de victime, un lucru despre care astăzi vorbim foarte puțin. Cu toții am trecut la prin momente de cumpănă și cred că este momentul când ai nevoie de lideri. „Și dacă ar fi să ne gândim la liderii de acum 100 de ani de la care avem multe de învățat, Regina Maria este unul din primii lideri ai României moderne”, a spus consultantul, la Ziua de Management.

Regina Maria a fost una dintre persoanele care s-au îmbolnăvit de gripa spaniolă și atitudinea liderului este un model pentru cei care trec prin clipe dificile. A fost țintuită la pat și este o lecție pentru noi, lecția unui om care, odată ce s-a făcut bine și era momentul ei de triumf, s-a întors acolo unde s-a îmbolnăvit, alături de bolnavi în spitale și a organizat Crucea Roșie.

“Acesta este rolul liderului este de a arăta empatie, solidaritate, de a fi alături de echipa sa”, spune Mihai Ghyka.

Consultantul a arătat, amintind discursul CEO-ului Marriott, Arne Sorenson, despre criza COVID-19, că nu există moment mai cumplit în viață decât să fii obligat să le spui angajaților tăi că nu mai ai nevoie de ei, nu pentru că nu au performat, ci pt ca există un motiv extern care îți atacă businessul.

“Rolul liderului este de a vorbi sincer, deschis, de a se arata vulnerabil, de a se arăta așa cum este, poate și el lovit de boală. Sunt vremuri dificile și cred că atitudinea noastră ca lideri este de a fi solidari. Spre deosebire de ceea ce se întâmpla în vremea Reginei Maria, tehnologia ne permite să ne vedem, chiar dacă prin intermediul unui ecran, ne permite sa fim transparenți și tot timpul conectați”, spune Mihai Ghyka.

Este important și să ne păstrăm umorul, mai crede consultantul. Să vorbim despre ceea ce se întâmplă în camera de alături acasă. Să discutăm și despre cine gătește azi, cu cine sunt copii sau cum e școala online.

“Umorul si capacitatea de rămâne alături de ceilalți sunt cele mai importante caracteristici pe care le văd astăzi în leadership. Mai mult ca niciodată, aș vrea să subliniez că oamenii sunt importanți, nu cifrele”, a ținut să precizeze Mihai Ghyka.

Zilele Biz au loc între 9 și 13 noiembrie. Puteți urmări transmisia live pe pagina de Facebook a revistei Biz. Detalii despre eveniment puteți afla aici.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: