Companii Lifestyle

MTS Globe: Ghizi pentru turismul modern

31 mai 2021 2 min

MTS Globe: Ghizi pentru turismul modern

Reading Time: 2 minute

Cu o istorie de aproape 55 de ani în turism, MTS Globe oferă servicii turistice complexe pentru aproape 7 milioane de turiști în fiecare an, acoperind 65 de destinații din 19 țări. Hurghada este una dintre aceste destinații, dar nu singura din Egipt unde MTS Globe oferă servicii.

Când echipa Biz a ajuns pe aeroportul din Hurghada, a fost preluată imediat de cineva cu o tabletă pe care erau două nume: Karpaten Turism și MTS Globe. Despre Karpaten știam deja multe lucruri, dar ne-am întrebat din prima cine este MTS Globe.

Aveam să aflăm detalii pe tot parcursul vizitei de la cel care ne-a întâmpinat la aeroport și care ne-a fost alături pe tot parcursul șederii în Egipt, ghidul nostru, Mahmoud Noor, dar și de la oamenii de la MTS care ne-au întâmpinat apoi în câteva dintre locațiile pe care le-am vizitat.

65 de destinații în 19 țări

Am aflat, astfel, că MTS Globe este cea mai mare companie inde­pendentă de incoming din Europa, care are 65 de destinații în 19 țări, fiecare deservită de un birou propriu.

Compania a pornit la drum în 1967, în Spania, gestionând turiștii veniți acolo din Belgia și Franța. Extinderea internațională cu birouri proprii a început în 1989 în Germania și Olanda, urmată de Grecia în 1990 și de Bulgaria și Tunisia trei ani mai târziu.

În 1996 s-a format rețeaua de agenții de incoming sub brandul MTS Mediterranean Travel Service, iar în 2001 grupul ajungea să se ocupe de 1 milion de clienți pe an. În 2015, compania a făcut rebrandingul, devenind MTS Globe așa cum îl știm astăzi, după ce în anul precedent depășise pragul de 4 milioane de clienți pe an.

Astăzi, MTS Globe înseamnă 1.300 de angajați de 45 de națio­nali­tăți, și aproape 7 milioane de clienți din 30 de țări, printre care și România, care au la dispoziție 65 de destinații din 19 țări: Bulgaria, Capul Verde, Croația, Cipru, Republica Dominicană, Egipt, Grecia, Italia, Maldive, Malta, Mexic, Maroc, Oman, Portugalia, Spania, Tunisia, Turcia, Emiratele Arabe Unite și SUA.

Compania pune accentul pe noile tehnologii, fiind parte din MTS Globe Group, care mai include OTS Globe – serviciu online de rezervări în hoteluri pentru agențiile de turism, cu peste 10.000 de hoteluri în portofoliu – Axis Data – companie IT specializată în soluții tech pentru industria turistică.

Articolul a fost inițial publicat în Biz nr. 353 (7 mai – 7 iunie 2021). Dacă dorești să primești Revista Biz prin curier, abonează-te aici.

One Comment
  1. Wael Ali, MTS Globe: Omul care aduce turiști în Egipt - Revista Biz
    […] poate oferi turiștilor europeni experiențe variate și complete.  Wael Ali, Executive Manager al MTS Globe, spune că numărul turiștilor români în Egipt a evoluat spectaculos în 2021. Și este abia […]

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: