Antreprenori by eMAG Tech

Noul val de startup-uri, la Innovation Labs 2019

21 mai 2019 2 min

Noul val de startup-uri, la Innovation Labs 2019

Reading Time: 2 minute

Innovation Labs 2019, programul de accelerare pentru tinerii pasionați de tehnologii creative și antreprenoriat, și-a desemnat câștigătorii în cadrul evenimentului Demo Day: Not This Time Pal, CNEO, Heimdall, Trusty Camera și Knosis.ai sunt câștigătorii premiilor „Best Pitch”, „Best Product”, „Best Business”, „Startup of the Year” și „Scaleup of the Year”.

„Demo Day are, pentru mine, un optimism contagios. Suntem în al șaptelea an de creștere a comunității Innovation Labs, de implicare a tinerilor în dezvoltarea produselor și infrastructurilor viitorului în mediul viral al Universităților, energizați și inspirați de mentori și parteneri”, a spus Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs.

„Demo Day nu este o finalizare, ci un „punct și de la capăt”, un moment de redefinire pentru echipele programului. Innovation Labs merge mai departe de această seară, prin echipele care își vor continua dezvoltarea prototipurilor cu sprijinul programului, precum și prin tinerii atrași de experiența dezvoltării de produs și antreprenoriatului tehnic, pe care îi așteptăm în edițiile următoare”, a declarat Răzvan Rughiniș, co-fondator Innovation Labs.

Demo Day i-a avut gazde pe Vladimir Oane, antreprenor și Președintele Boardului Tech Lounge, și pe Magda Ropotan, co-fondator Design Thinking Society și membru al Boardului Tech Lounge. Not This Time Pal, CNEO, Heimdall, Trusty Camera și Knosis.ai sunt echipele care au convins juriul și publicul cu produsele lor, câștigând premiile „Best Pitch”,  „Best Product”, „Best Business”, „Startup of the Year” și „Scaleup of the Year”. Pe parcursul programului, echipele participante s-au bucurat de sprijinul partenerilor principali ai Innovation Labs: Orange, Carrefour, BRD – Groupe Société Générale, OMV Petrom și Medicover România, precum și de sprijinul Romanian-American Foundation, în calitate de partener strategic.

Innovation Labs este un program de accelerare și mentorat ancorat în 11 universități de prestigiu din București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Timișoara și, începând cu anul acesta, Tel Aviv, și anume: Universitatea Politehnica din București, Universitatea din București, Universitatea „Babeș–Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara, Universitatea de Vest din Timişoara și Institutul de Tehnologie Technion din Israel. Acest parteneriat academic adaugă dimensiunea dezvoltării de produs educației din domeniul IT&C, pentru care România deja se bucură de recunoaștere globală.

În martie 2019, peste 480 de tineri s-au înscris în cele cinci Hackathoane Innovation Labs, desfășurate la nivel național, propunând peste 160 de idei de produse digitale. În Hackathoane au intrat 111 echipe, dezvoltându-și ideile în prototipuri alături de mentori, pe parcursul a 24 de ore de foc. Efortul tinerilor a fost recompensat, astfel încât cele mai convingătoare 70 de echipe au trecut în a doua etapă a programului Innovation Labs – perioada de mentorat și dezvoltare a unui produs care să combine excelența tehnică cu orientarea către nevoile reale ale utilizatorilor. Pe parcursul desfășurării programului, până la Demo Day, echipele au participat săptămânal la workshop-uri și întâlniri cu mentorii, experți în domeniul tehnologiei și antreprenori de top, lucrând la construirea și rafinarea prototipurilor.

În fiecare dintre cele cinci centre naționale Innovation Labs au avut loc evenimentele Demo Day locale, la care au participat echipele din programul de mentorat și în urma cărora au fost alese prototipurile minim viabile care s-au calificat în semifinalele Demo Day 2019 de la București.  Astfel, pe 2o mai au urcat pe scenă 18 echipe dintre cele 70 care au fost selectate în programul de mentorat. După o primă rundă de demonstrații tehnice și prezentări de produs, desfășurate în cadrul semifinalelor naționale de duminică, 18 echipe au intrat în competiția finală Demo Day, captivând juriul și publicul cu inovațiile lor.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: