BizRemote by certSIGN Finanțe

Ordonanța de amânare a ratelor va fi corectată

30 mart. 2020 < 1 min

Ordonanța de amânare a ratelor va fi corectată

Reading Time: < 1 minut

Ordonanţa de Urgenţă de amânare a ratelor nu este retrasă de la publicare în Monitorul Oficial, ci urmează să fie corectată în şedinţa de Guvern din cauza faptului că au fost omise câteva observaţii, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

„Ordonanţa care amână plata ratele românilor până la 9 luni nu este retrasă! Câteva observaţii ale MFP care clarificau mai multe discuţii apărute în spaţiul public au fost omise din varianta trimisă spre publicare. Astăzi în şedinţa de Guvern de la ora 17:00 coretăm această eroare”, a precizat ministrul pe reţeaua de socializare.

Ordonanţa de urgenţă privind suspendarea ratelor a fost aprobată în şedinţa de Guvern de saptămâna trecută şi aceasta prevede că plata ratelor se poate suspenda, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, pe o perioadă de până la 9 luni, dar nu mai târziu de 31 decembrie 2020.

Comunitatea bancară solicită “echilibru și rațiune economică în deciziile de politici publice pentru utilizarea optimă a resurselor economice ale sistemului financiar”. Asociația Română a Băncilor (ARB) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), organizații care reprezintă toate instituțiile bancare din România, au arătat, într-un comunicat comun, că termenul de 9 luni pentru amânarea ratelor la credite poate duce la o alocare nejustă a rezervelor sistemului bancar, dăunătoare capacității de redresare a economiei, consideră băncile.

BNR a anunțat săptămâna trecută cum pot băncile să amâne plata ratelor

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: