Stiri Finanțe

(P) XTB România organizează un webinar cu soluții de optimizare fiscală, adresat investitorilor în acțiuni

16 dec. 2016 3 min

(P) XTB România organizează un webinar cu soluții de optimizare fiscală, adresat investitorilor în acțiuni

Reading Time: 3 minute

Ținând cont de situația actuală din România, în care pierderile înregistrate de investitorii de retail care fac plasamente pe piețele străine de capital sunt compensate doar cu profitul obținut în piața respectivă, iar impozitarea se face pe sume mai mari decât cele din câștigul net al portofoliului, X-Trade Brokers (XTB) și BDO România organizează un webinar pentru a oferi soluții de optimizare a strategiei fiscale pentru anul 2017. Evenimentul este structurat în trei părți, în cadrul cărora XTB, BDO și EcoJur prezintă Acțiunile Sintetice și cum pot fi folosite acestea pentru a accesa printr-un singur broker din România instrumente din pieţele financiare din toată lumea.

Investitorii pot evita această situație prin tranzacționarea Acțiunilor Sintetice, un produs lansat în România anul acesta de XTB. Mai exact, Acțiunile Sintetice sunt produse derivate fără levier, care copiază exact evoluția acțiunilor spot, oferă inclusiv un echivalent al dividendelor și pot fi vândute în lipsă (short), fiind disponibile pentru mii de titluri din piețe din toată lumea, inclusiv piața americană și toate piețele mari europene. Astfel, XTB raportează rezultatele clienților către autoritatea fiscală, oferind investitorilor o alternativă care elimină problema impozitării incorecte a câștigului net.

În prima parte a webinarului, BDO va prezenta sistemul actual de impozitare a instrumentelor financiare, modificările legislative ce vor intra în vigoare începând cu anul 2017, precum și aspectele practice întâmpinate de investitori în cadrul desfășurării acestor activități, propunându-și să trateze următoarele aspecte:

  • Impozitarea câștigurilor obținute de investitori din tranzacționarea acțiunilor pe piața de capital având în vedere atât prevederile curente, cât și cele ce vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2017;
  • Principalele probleme generate de reglementările legislative de ordin fiscal cu privire la câștigurile de capital și implicațiile fiscale aferente;
  • Impozitarea acțiunilor sintetice în conformitate cu prevederile legislative în materie și avantajele de ordin fiscal pe care aceste instrumente financiare derivate le pot oferi investitorilor.

Totodată, evenimentul abordează aspectele de ordin juridic ale relației contractuale dintre client și XTB, cu privire la tranzacționarea acțiunilor sintetice, atât din perspectiva reglementărilor legale în vigoare în prezent, cât și din perspectiva modificărilor legislative pe care le va genera intrarea în vigoare a MIFID II și MIFIR.

În cadrul webinarului, Iulia Roman, expert contabil în cadrul EcoJur, prezintă aspectele fiscale ale relației dintre XTB și clienți, precum și detaliile legate de modul în care XTB raportează rezultatele clienților către autoritatea fiscală.

Pe de altă parte, Claudiu Cazacu, Chief Strategist XTB România, abordează subiectul Acțiunilor Sintetice oferite de XTB România – produse derivate cu risc scăzut, care nu au asociat efect de levier, care nu au costuri pentru menținerea pozițiilor peste noapte și care oferă posibilitatea deschiderii atât de poziții long, cât și short, ceea ce înseamnă că se poate profita de toate mișcările pieței.

Webinarul susținut de XTB și BDO România este disponibil, în mod gratuit, tuturor celor interesați și poate fi accesat prin conectarea la adresa bit.ly/XTBRomania  în data de 20 decembrie, începând cu ora 12:00.

 

Despre organizatori

XTB România

Înființată în 2002 în Polonia și activă în România începând cu anul 2008, compania XTB este în prezent una dintre cele mai mari companii de brokeraj din Europa, având birouri în peste 13 țări, incluzând Anglia, Polonia, Germania, Franța, Spania. XTB este, de asemenea, reglementată de cele mai importante autorități de supraveghere din lume, incluzând ASF, FCA, KNF, BaFin și CMB. Din luna mai a anului 2016, compania este listată pe Bursa de la Varșovia și se tranzacționează public, în timp ce o altă parte semnificativă din capitalul companiei este deținută de către Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity şi venture capital din Europa Centrală şi de Est.

BDO România

BDO Romania, a cincea firma de audit și consultanță din țară, are o experiență de peste 20 ani în prestarea de servicii profesionale. Cu aproximativ 200 de profesioniști ce acționează în cadrul unor echipe multidisciplinare, coordonate de 19 parteneri acreditați, de organisme profesionale internaționale și locale, compania oferă astăzi toată gama de servicii cerute de piața de audit și consultanță.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: