Lifestyle

Pentru mine publicitatea este o meserie si un hobby3 min

28/07/2015 3 min read

author:

Pentru mine publicitatea este o meserie si un hobby3 min

Reading Time: 3 minute
Manuela Necula Ogilvy
Manuela Necula, CEO, Ogilvy & Mather Group Romania

Ma trezesc la: 6.30. “Ritualul” preferat dimineata: Cafeaua de dimineata este unul dintre momente mele favorite. Cand sunt acasa o beau pe terasa apartamentului sau pe canapea in timp ce fac revista presei online, ce cuprinde de obicei principalale stiri economice si un parcurs rapid printre bloggerii mei favoriti. Cand sunt in calatorii de business sau leisure, imi face o deosebita pla­cere sa cobor in sala de mic dejun, in orice hotel din lume. Dat fiind faptul ca o parte a clientilor pentru care dezvoltam proiecte se afla pe alte fuse orare, obisnuiesc sa-mi citesc tot la prima ora si e-mailurile primite peste noapte.

Ajung la birou: Ora depinde de programul din fiecare zi. |n ultimii ani, cea mai mare parte a clientilor nostri prefera sa ne intalnim la micul dejun pentru a discuta diverse aspecte legate de businessul lor, asa ca m-am adaptat acestui obicei si am inceput si eu sa-mi stabilesc intalnirile cu diversi parteneri de business tot dimineata. Cand nu am astfel de intalniri, ajung destul de devreme. Trebuie sa recunosc ca ma bucur in fiecare dimineata cand ma indrept spre birou si vad biciclete cu oameni tineri si frumosi indreptandu-se spre intrarea Ogilvy. Deschid usa cladirii in care avem sediul cu placere si, de cele mai multe ori, cineva zambeste.

Aplicatii si alte gadgeturi favorite: iPhone-ul a inlocuit Black­berry de multa vreme si am devenit de nedespartit. Cu tot ce ne aduce el.

Ore petrecute in sedinte: Lucrez intr-un domeniu in care interactiunea cu ceilalti este cel mai important lucru, fie ca e vorba de colegi, clienti, parteneri de business etc. Biroul meu este arareori gol, iar cand asta se intampla e posibil sa fiu de fapt intr-un conference call cu colegii sau clientii din alte tari, sau pur si simplu la telefon, intr-o discutie legata de un subiect de business.

Ore petrecute in sedinte: In privinta sedintelor propriu-zise, am inteles demult ca orice depaseste doua ore devine din ce in ce mai putin productiv, asa ca incerc pe cat se poate sa limitez durata acestora.

“Publicitatea este pentru mine meseria pe care am ales-o, dar in acelasi timp si un hobby foarte drag. Lucratul uneori in weekend e inevitabil in domeniul nostru si nu mi se pare o mare problema.”

Lucrul in weekend: Publicitatea este pentru mine meseria pe care am ales-o, dar in acelasi timp si un hobby foarte drag. Lucratul uneori in weekend e inevitabil in domeniul nostru si nu mi se pare o mare problema. Evident, tocmai datorita diversitatii si a vitezei cu care se desfasoara lucrurile in acest domeniu, avem cu totii nevoie de weekenduri si time off, ca sa ne putem reincarca bateriile. Este o industrie frumoasa, dar foarte dura si competitiva, si desi din afara pare “glamour”, ne face sa “ardem” cu mare intensitate.

Cum ma relaxez zilnic: O discutie cu un prieten bun e nepretuita. O plimbare in cursul serii, pe langa magnoliile sau teii infloriti ma ajuta sa-mi limpezesc gandurile. O ora de Pilates are acelasi efect. Un film bun ma scoate mereu din cotidian si poate fi o sursa de inspiratie.

Imi inchei ziua de munca: Cu cateva pagini din cartea de pe noptiera. Sau cateva articole din Vanity Fair, revista mea favorita de foarte multi ani.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE